Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен постигна категорична

...
Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен постигна категорична
Коментари Харесай

ПСЖ надигна глава след краха в ШЛ с класика над последния

Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен реализира безапелационна победа с над гостуващия отбор на Бордо в дуел от 28-ия кръг на шампионата. Килиан Мбапе откри в 24-ата, а Неймар удвои в 52-ата минута. Леандро Паредес оформи класиката и крайния резултат в 61-ата минута.

Парижани не оставиха подозрения кой е по-класният отбор и изрично стигнаха до триумфа, с който си вънраха самочувствието след отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига по-рано тази седмица от Реал Мадрид.

След тази победа ПСЖ остава корав водач с 65 точки и се откъсна на 15 от втория Ница. Бордо пък е на последната позицияс едвам 22 точки, с две по-малко от зоната за плейоф за оцеляване. В идващия кръг столичани гостуват на Монако, до момента в който "жирондинци " одобряват Монпелие.

/ /

Гостите стартираха мощно и още преди да са изтекли Реми Один нанесе рисков ицстрел от отдалеченост, само че Кейлор Навас плонжира в долния си ляв ъгъл и мазета в ъглов удар. След осъществяването му Жуниор Онана игра с глава на първа греда и насочи топката към далечния ъгъл, където пък Уи-джо Хуанг се размина да нправи добавка от метър пред вратата.

В 12-ата минута ПСЖ провежда добра контраофанзива, при която Неймар беше изведен отляво зад отбраната в половината на "жирондинци ", само че вратарят Пусе излезе прозорливо отвън наказателното си поле и направи отличен шпагат, като по този начин предотврати заплахата.

Постепенно домакините се настаниха в половината на своя съперник, а в 21-ата минута Неймар стреля от рисков директен свободен удар на добра позиция, само че над вратата на Бордо.

ПСЖ съумя да открие резултата в 24-ата минута след чудесна тройна композиция. Лионел Меси откри Джорджиньо Вайналдум пред дъгата на наказателното поле, който пък с едно допиране изведе Килиан Мбапе отдясно в пеналтерията. Световният първенец пък нанесе мощен удар без забяване и не остави шансове на Пусе за 1:0.

A fine finish from ⭐️ |
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
В 35-ата минута Неймар започва рискова офанзива за домакините, комбинира с Мабпе на левия фланг, който напредна към наказателното поле и нанесе удар към далечния ъгъл, само че в навън.

HALF-TIME: 1-0 Bordeaux 's goal the difference at the break ⚽️ |
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
Втората част стартира мощно за парижани, които удвоиха задатъка си в 52-ата минута. Меси изведе по отличен метод отдясно в наказателното поле Ашраф Хакими, който пък центрира по тревата към границата на вратарското поле, където Неймар изпревари бранител на Бордо и засече топката във вратата за 2:0.

В 56-ата минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката, което разреши на Мбапе да напредне отдясно и центрира към далечната греда за Неймар, който пък върна за Вайналдум, а той бе препънат от Марсел и съдията отсъди дузпа. След преразглеждане на обстановката със системата ВАР обаче наказателният удар бе анулиран поради засада на Мбапе по време на извеждащия пас към него.

Все отново ПСЖ стигна и до трети гол пет минути по-късно. Домакините проведоха бъза офанзива, която мина през Леандро Паредес, Меси и Мбапе, който получи отдясно в наказателното поле и опита да откри Неймар, който беше изпреварен. Топката обаче беше достигната от Меси, който върна за Мбапе, само че ударът на французина беше блокиран. В последна сметка кълбото се озова в Паредес, който залъга двама играчи вкупом в наказателното поле и с прелестен удар откри горния ляв ъгъл на вратата за 3:0.

В 65-ата минута Бордо сътвори първата си действителна заплаха за втората част. Тогава Навас избави удар от към точката за дузпа на Алберт Елис, само че след това обаче беше вдигнат байрак за засада.

Минута по-късно Меси получи отдясно в половината на гостите, влезе във вътрешността и стреля фалцово, само че над вратата.

Парижани направляваха темпото и в 87-ата минута Меси открадна топката на центъра, напредна на скорост към наказателното поле и нанесе удар, който обаче се отби от лявата греда на Пусе.

До края нови забавни обстановки липсваха и ПСЖ се поздрави с безапелационен усех.

FULL-TIME: 3-0 Bordeaux

3️⃣ goals ⚽️
3️⃣ points
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР