Лидерът в трансформацията на тютюневата индустрия Филип Морис Интернешънъл (ФМИ)

...
Лидерът в трансформацията на тютюневата индустрия Филип Морис Интернешънъл (ФМИ)
Коментари Харесай

Сериозен ръст на нетните приходи от нагреваеми устройства отчита Филип Морис Интернешънъл

Лидерът в трансформацията на тютюневата промишленост Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) отбелязва прогрес в осъществяването на визията си за бъдеще без пушек, отчитайки растеж от 33% на чистите доходи от продуктите без пушек. Резултатите значително се дължат на устойчива наклонност за възходящ интерес към бездимните устройства на компанията, които са опция на обичайните цигари

Броят на потребителите на устройството за нагряване на тютюн IQOS към този момент са нарастнали до общо 20,4 милиона по целия свят, от които 73% са минали напълно на него и са спрели цигарите, излиза наяве от оповестения отчет с последните финансови резултати на

Бездимните други възможности към този момент генерират близо 30% от общите чисти доходи на Филип Морис Интернешънъл, като за съпоставяне те са били 23% през същия интервал на 2020 година Обемите на доставки на нагреваемите тютюневи произведения за последния интервал са нарастнали с 24%, а тези на стандартните и бездимните произведения общо с 2.1% по отношение на същия интервал предходната година или с 1.5% от началото на годината. Все повече пълнолетни пушачи избират да преминат на IQOS, като размерите на доставки на нагреваемите произведения към този момент съставляват 13% от общите размери на доставки, което е сериозен растеж, съпоставено със единствено 5% през 2018 година

Това води и до по-високия пазарен дял на нагреваемите тютюневи произведения на всички пазари отвън Съединени американски щати, на които се предлага IQOS, който сега доближава до 6.8%. Пазарите, на които Филип Морис Интернешънъл предлага водещата си бездимна платформа - те доближават към този момент общо 70, измежду които са и последните включили се - Египет, Норвегия и Исландия.

Отчитайки възходящата наклонност, от ФМИ предвиждат съществено нарастване на общите си размери на доставки на бездимни произведения и стандартни цигари в края на годината.

Компанията разгласи растеж на общите си чистите си доходи от 7.6% през последното тримесечие, достигайки до 8,12 милиарда $, макар рестриктивните мерки във веригата за доставки, наложени от пандемията. В резултат чистата облага на акция набъбна до 1,58 $, което надвишава прогнозите на анализаторите за 1,55 $.

Освен на положителното показване на устройството за нагряване на тютюн IQOS по света и възходящия брой пълнолетни пушачи, които го избират, както и на мощния старт на най-новия модел IQOS ILUMA, който бе пуснат неотдавна на пазара в Япония, означават от компанията.

„ Затвърждаваме увереността си в постигането на задачите за напредък за интервала 2021 – 2023 година, макар евентуалните ограничавания за доставки на устройствата, които биха могли да се следят в първата половина на 2022 година и да забавят темпа на напредък на нови консуматори на IQOS “, съобщи основният изпълнителен шеф на ФМИ Яцек Олчак.

Растеж и в нови сфери, отвън никотина и тютюна

Компанията възнамерява до 2025 година да генерира доходи от най-малко 1 милиарда $ от производството и комерсиализацията на нови артикули отвън тютюна и никотина – съвременни лечебни произведения и артикули за по-добър живот за орален банкет или инхалиране откакто в последните няколко месеца придоби няколко фармацевтични компании –датската Fertin Pharma, американската OtiTopic и английската Vectura.

Навлизането в нов бизнес стартира през юли тази годин, когато ФМИ разгласи предлагането си за придобиване на датската Fertin Pharma, специализирана в производството на лекарствени артикули и произведения за по-добър живот, основани на системи за орален банкет (таблетки, дъвки и други системи). Сделката по придобиването за 820 млн. $ завърши през септември.

През август последва пopeднa cтъпĸa в paзшиpявaнeтo нa пopтфoлиoтo на ФМИ в пocoĸa тepaпeвтични пpoдyĸти, които не са свързани с тютюна и ниĸoтина. Международният водач закупи aмepиĸaнcĸaтa ОtіТоріс - ĸoмпaния, ĸoятo paзpaбoтвa мeдиĸaмeнти чpeз инxaлиpaнe. Tя e извecтнa cъc cвoя инoвaтивeн мeдиĸaмeнт зa лeчeниe нa ocтъp миoĸapдeн инфapĸт, ĸoйтo cъдъpжa aцeтилcaлицилoвa ĸиceлинa и ce пpиeмa чpeз инxaлaция – лекарство в финален етап на изпитване. Πъpвoнaчaлнитe peзyлтaти oт ĸлиничнитe изпитвaния нa мeдиĸaмeнтa  coчaт, чe eфeĸтът му e знaчитeлнo пo-бъpз - 2 минyти посредством инхалиране в cpaвнeниe c 20 минyти пpи филмиpaнитe тaблeтĸи acпиpин зa дъвчeнe. Taзи cĸopocт e бeз пpeцeдeнт и имa знaчитeлeн пoтeнциaл дa пoдoбpи знaчитeлнo cъcтoяниeтo пpи пaциeнти, пpи ĸoитo имa pиcĸ oт cъpдeчeн yдap, coчи мeдицинcĸaтa cтaтиcтиĸa.

През септември ФМИ разгласи завършването на договорката по придобиване на 75% от дяловете на водещата английска фармацевтична компания за произвеждане на инхалатори Vectura на стойност 1.2 милиарда $. Vectura ще има сериозна роля в тактиката ни за напредък в сфери, отвън тютюна и никотина, разяснява във връзка предлагането за придобиване основният изпълнителен шеф на ФМИ Яцек Олчак.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР