Лидерът в световната тенис ранглиста при мъжете Даниил Медведев сравни

...
Лидерът в световната тенис ранглиста при мъжете Даниил Медведев сравни
Коментари Харесай

Даниил Медведев: Ник Кирьос е на нивото на Джокович и Надал

Лидерът в международната тенис класация при мъжете Даниил Медведев съпостави равнището на играта на австралиецът Ник Кирьос с това на двама от най-великите тенисисти на всички времена Рафаел Надал и Новак Джокович.

Руснакът, който завоюва купата на Ю Ес Оупън през 2021 година, бе детрониран точно от Кирьос, който го отстрани в осминафиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати след триумф със 7-6 (11), 3-6, 6-3, 6-2.

„ Днес Ник игра на такова равнище, на каквото играят Новак и Рафа. Той има малко по-различен жанр игра, тъй като не разиграва основно от главната линия и не се впуска в дълга замяна на удари. Но, в същото време може да печели сходен вид разигравания. Труден противник е. Притежава необикновен сервис. Но от главната линия знаеш, че нямаш преимущество против него, тъй като играе добре и има всеки удар в арсенала си. Ако продължи в същия дух до края на шампионата, има всички шансове да завоюва купата “, изрече суперлативи за противника си Медведев.

Руският тенисист, който от идната седмица няма да бъде към този момент на върха в ранглистата, се бореше да стане първият тенисист след Роджър Федерер през 2008 година, който пази купата си на шампионата от " Големия шлем " в Съединени американски щати. Вместо това, Медведев завършва годината в " Шлема " със загуба на финала на Аустрелиън Оупън от Надал и с отпадания на осминафиналите на " Ролан Гарос " и на Ю Ес Оупън.

Заедно с други сънародници от Русия, той получи възбрана да взе участие на " Уимбълдън " поради военната инвазия на страната в Украйна.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР