Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да може да

...
Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да може да
Коментари Харесай

Джокович се оттегли от изборите за Съвета на играчите на АТР

Лидерът в международната класация Новак Джокович няма да може да вземе присъединяване в изборите за Съвета на играчите на АТП този месец поради " спор на ползи " с ролята му в Асоциацията на професионалните тенисисти (ПТПА), разгласи сърбинът.

Джокович се отдръпна от Съвета преди Откритото състезание на Съединени американски щати, само че бе номиниран от своите сътрудници за идните избори и одобри поканата.

“Както знаете аз съм част от PTPA, организация, която бе основана неотдавна без желанието да бъде в спор с АТР. PTPA към момента не не структурирана със своята тактика и е без ясно избрана дълготрайна визия. За страдание предвид на последните развития смятам за належащо да отстрани името си от листата с претенденти. Не желая да сътворявам спор или неустановеност към Съвета на играчите или да основа проблеми, които могат да зародят.

Правя това насилствено и със свито сърце. Аз съм и постоянно съм бил доста предан, когато става дума за представляване на моите сътрудници в Съвета. Наистина имам вяра, че има път напред, който ще усъвършенства доста животите на доста играчи, изключително по-ниско ранкираните и би имал мощно и положително въздействие върху спорта тенис като цяло. Уверен съм, че PTPA ще реализира това в близко бъдеще.

Вярвам, че е извънредно значимо да нямаме спорове на ползи в нашия спорт. Надявам се, че отсега нататък това няма да се отнася единствено до основаването на нови асоциации на равнище играчи, само че и ще се отнася до всички равнища в структурата на АТР”, написа Джокович в “Туитър”.

— Novak Djokovic (@DjokerNole)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР