Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Роджър Федерер се

...
Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Роджър Федерер се
Коментари Харесай

Федерер няма спирка на Индиън Уелс

Лидерът в международната класация на мъжкия тенис Роджър Федерер се класира за полуфиналите на шампионата в Индиън Уелс, откакто записа триумф със 7:5, 6:1 над корееца Хьон Чун. Това е 16-а поредна победа за Федерер през тази година, а той стигна до триумфа против азиатския си конкурент след един час и 23 минути игра, написа "блиц ".

Двамата тенисисти направиха по един пробив при започване на първия сет, а решителен се оказа брейк в интерес на швейцареца в последния гейм на частта. Във втория сет Федерер направи два пробива и това беше задоволително за триумфа, който пристигна при втория му мачбол.

В идващия кръг Федерер ще се изправи против хърватина Борна Чорич, който победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 2:6, 6:4, 7:6 (3).

Днешният триумф на Роджър Федерер му подсигурява най-малко още две седмици като №1 в света. Така той ще има общо 306 седмици отпред на международната класация на АТР. Това е с 20 седмици повече от втория в класацията Пийт Сапрас (САЩ). Американецът беше на трибуните на днешния мач сред швейцареца и Хьон Чун. Сред феновете бяха още именитият тенисист Род Лейвър и милиардерът Бил Гейтс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР