Лидерът в социалните мрежи Facebook обяви днес, че е достигнал

...
Лидерът в социалните мрежи Facebook обяви днес, че е достигнал
Коментари Харесай

Facebook достигна ключова климатична цел

Лидерът в обществените мрежи Фейсбук разгласи през днешния ден, че е достигнал една от най-големите си екологични цели: компанията е съумяла да понижи излъчванията си парникови газове с 94% през 2020 година По-рано компанията обществено пое уговорката да понижи парниковите газове, отделяни от нейната активност, със 75%. Технологичният колос съобщи, че е постигнал и задачата си за „ чисти нулеви излъчвания “, която значи, че компанията няма да изпуска повече излъчвания в атмосферата, в сравнение с може да отработи.

Фейсбук също разгласи, че е постигнала друга цел: в този момент компанията купува задоволително възобновима сила, с цел да покрие 100 % от световните си интервенции, в това число и зареждането на офисите си и центровете за данни. Но това не значи, че всички действия на компанията, се зареждат с сила от възобновими източници като слънчева или вятърна сила – в последна сметка нещата опират извънредно доста до инфраструктура, която до този миг не е на нужното равнище.

Възобновяемата сила се усилва, само че множеството електрически мрежи към момента разчитат на изкопаеми горива. Когато фирмите не могат да закупят задоволително възобновима сила посредством комуналните услуги, защото няма нужната инфраструктура или налични количества, те закупуват документи за възобновима сила, които алармират, че компанията е вложила някъде по посока на възобновимата сила. Тези планове могат да бъдат локализиране на всички места, а документите се продават толкоз на ниска цена, че критиците им споделят, че в действителност не водят до увеличение на производството на сила от възобновими източници. Фейсбук също разчита на документи за възобновима сила, с цел да извърши своя дълг пред необятната общност във връзка с климата, само че се концентрира и върху финансирането на създаване на нови слънчеви и вятърни централи на местата, където оперира. Компанията е вложила в общо 63 нови плана за възобновима сила, ситуирани на същите места, където се намират нейните центрове за данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР