Лидерът в Серия АНаполи записа нова категорична победа с 4:0

...
Лидерът в Серия АНаполи записа нова категорична победа с 4:0
Коментари Харесай

Осимен и Кварацхелия разпиляха Сасуоло за 13-ата поредна победа на Наполи

Лидерът в Серия " А " Наполи записа нова безапелационна победа с 4:0 над гостуващия Сасуоло в първия мач от 12-ия кръг на италианския хайлайф. С съществена заслуга за рекордния за клуба 13-и следващ триумф във всички шампионати бяха двете му звезди - Виктор Осимен със своя хеттрик и Хвича Кварацхелия с попадението си и двете си асистенции.

Още в четвъртата минута домакините поведоха в резултата. Тогава капитанът Джовани Ди Лоренцо центрира в наказателното поле, където Кварацхелия с глава леко отклони топката към чакащия на далечната греда Осимен, който първо овладя топката, а по-късно и я прати в мрежата със своето воле. В 19-ата минута Хвича нахлу в наказателното поле с топката и я резервира, след което я подаде на Осимен, за който остана единствено да вкара за 2:0. В 36-ата минута пристигна ред и на грузинеца да се разпише. Тогава той пое топката след подаване на Марио Руи и със своя изстрел я прати около Андреа Консили за третия гол в дуела. 

Преди почивката на Алекс Мерет му се наложи да направи няколко спасявания, а Руи се размина с попадение след интервенция на Консили, при която топката се отби в гредата. През първата половина на втората част “неровердите ” сътвориха по-опасните положения, които обаче бяха избавени от безупречния в този дуел Мерет. Така се стигна до 77-ата минута, когато Осимен оформи своя хеттрик с прехвърлящ удар. В 84-ата минута гостите даже останаха с човек по-малко след изгонването на Арман Лориент, изкарал си небрежно два жълти картона. В оставащото време неаполитанците потърсиха пети гол, само че не стигнаха до подобен.

Така Наполи събра 32 точки и усили преднината си на върха на класирането на 6 точки преди утрешното посещение на втория Милан против Торино. Сасуоло остана на деветата позиция с 15 пункта в актива си. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР