Лидерът в Серия А - Наполи записа безпроблемен успех с

...
Лидерът в Серия А - Наполи записа безпроблемен успех с
Коментари Харесай

Наполи се справи с 10 от Сампдория за първата си победа през тази година

Лидерът в Серия А - Наполи записа безпроблемен триумф с 2:0 като посетител на борещия се да не изпадне Сампдория в дуел от 17-ия кръг на италианския хайлайф. Това беше първа победа за отбора през тази година след загубата с 0:1 от Интер в сряда.

Преди началото на мача имаше серия от прояви в памет на умрелите митове на “моряците ” Синиша Михайлович и Джанлука Виали. Италианските национали на гостите Салваторе Сиригу, Джовани Ди Лоренцо и Джакомо Распадори, сервираха цветя пред трибуната с агитката на Сампдория, като същото направиха и от лагера на домакините. На екраните на “Луиджи Ферарис ” пък бяха излъчени видеа с осъществявания на Михайлович и Виали, до момента в който публиката скандираше имената им. Разбира се, имаше и големи транспаранти за двамата: “Пример за този футбол, история за нашата фланелка… Благодарим за всичко, Синиша ” по адрес на славния сърбин, както и “Голмайстор. Шампион. Легенда ” за великия нападател. По време на часа безмълвие на скамейката на генуезците бяха тримата пораснали синове на Михайлович, държейки негова фланелка дружно с наставника Деян Станкович, до момента в който клубният президент Марко Лана сподели фланелка на Виали.

Самият дуел стартира с дузпа за Наполи, която беше изпълнена в 6-ата минута, откакто Никола Муру настъпа Андре-Франк Замбо Ангиса. Матео Политано се зае с осъществяването от бялата точка, което беше отразено от Емил Аудеро благодарение на близката греда. Виктор Осимен обаче се погрижи Наполи да поведе, разписвайки се в 19-ата минута след асистенция на Марио Руи. “Партенопеите ” обаче продължиха да тормозят противниковата отбрана и при един пробив на Осимен в 38-ата минута Томас Ринкон го спря с жестоко нарушаване, като в подмяна получи пряк червен картон. Това улесни задачата на неаполитанците, които натискаха и чакаха опция за нов гол. Тя пристигна в 82-ата минута, когато Елиф Елмас се разписа невъзмутимо от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Роналдо Виейра.

С тази победа лидерът в класирането Наполи събра 44 точки в актива си, до момента в който Сампдория остава на 18-ото място в зоната на изпадщите с едвам 9 пункта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР