Лидерът в Серия А Наполи постигна поредна важна победа по

...
Лидерът в Серия А Наполи постигна поредна важна победа по
Коментари Харесай

Наполи върви по план - съсече и Рома

Лидерът в Серия " А " Наполи реализира поредна значима победа по пътя си към Скудетото, откакто завоюва Дерби дел Соле против гостуващия Рома с 2:1 в конфликта посред им от 20-ия кръг на италианския хайлайф. Виктор Осимен (17`) откри резултата с магически гол, а Стефан Ел Шаарауи (75`) възвърне равенството. Все отново Джовани Симеоне (86`) обезпечи триумфа на " партенопеите " с късното си попадение.

Лучано Спалети предприе едвам една смяна в стартовия си състав след последния мач и тя беше обвързвана със завръщането на звездата Хвича Кварацхелия, който оздравя от заболяването. Така той размени Елиф Елмас, като си партнираше в офанзива с Ървинг Лосано и голмайстора на шампионата Осимен. Жозе Моуриньо пък направи единствено две промени в стартовите си 11. Леонардо Спинацола беше предпочетен пред Мехмет Зеки Челик, а капитанът Лоренцо Пелегрини се завърна като титуляр на мястото на Ел Шаарауи и по този начин действаше в предни позиции дружно с Пауло Дибала и Тами Ейбрахам.

Още в петата минута Кварацхелия насочи рисков удар, който обаче беше отразен от Руи Патрисио. В 12-ата минута Мин-жае за малко да си означи автогол в опита си да почисти центриране към Ейбрахам, само че топката мина тъкмо около вратата. В 17-ата минута Кварацхелия центрира към Осимен, който по съвършен метод овладя и си настройки топката, след което я изпрати в мрежата с чудесно воле за 14-ия си турнирен гол през сезона. Малко по-късно Пьотър Жиелински опита отдалечен удар, само че не откри в задачата.

В 38-ата минута Дибала също не съумя да се разпише с отдалечен шут. След това Жиелински още веднъж опитва изстрел от огромно възобновяване, който обаче не затрудни Патрисио. Междувременно, дясната китка на Осимен беше превързана, откакто първо той падна върху нея, а по-късно тя беше настъпена от Крис Смолинг. Малко преди почивката точно нападателят не съумя да вкара втория си гол след удар с глава. Спинацола пък можеше да изравни за " вълците ", само че Алекс Мерет мазета удара му в корнер.

Първият пропуск за втората част отиде на сметката на Браян Кристанте след негов отдалечен шут. В 57-ата минута Никола Залевски също не откри задачата със своя изстрел. Пет минути по-късно настана огромно безредие с удари на Кристане и Рожер Ибаньес при корнер пред вратата на домакините, само че те не позволиха гол в тази обстановка. Вместо това малко по-късно те дадоха отговор с рискова контраофанзива, при която Патрисио трябваше да избави шут на Лосано.

Натискът на " вълците " през втората част даде резултат в 75-ата минута. Тогава Залевски центрира, а Пелегрини се размина с топката, само че резервата Ел Шаарауи я засече на далечната греда за 1:1. Неаполитанците обаче откриха метод да си върнат преднината, като това става в 86-ата минута. Тогава влезлият като промяна Симеоне се разписа с прекрасен шут от границата на наказателното поле. В началото на добавеното време друга запаса - Джакомо Распадори, също можеше да вкара гол, само че Патрисио с крайник отрази неговия удар. Така или другояче триумфът отиде на сметката на домакините.

С четвъртата си поредна турнирна победа лидерът в класирането Наполи събра 53 точки и усили преднината си на върха на цели 13, защото вторият Интер е с 40 пункта. Рома пък е на шестата позиция с актив от 37 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР