Лидерът в руската Премиер лига Локомотив (Москва) постигна най-убедителната си

...
Лидерът в руската Премиер лига Локомотив (Москва) постигна най-убедителната си
Коментари Харесай

Устременият към титлата Локомотив прегази Динамо

Лидерът в съветската Премиер лига Локомотив (Москва) реализира най-убедителната си победа от началото на сезона и се укрепи на върха в класирането. " Железничарите " разрушиха Динамо (Москва) с 4:0 и към този момент имат задатък от 5 точки пред първенеца Спартак (Москва). Два гола означи Антон Миранчук, а за разгрома допирнесоха и точните удари на Джеферсън Фарфан и Дмитрий Тарасов.

Феновете на Динамо означиха със специфична хореография 95-ия рожден ден на клуба, само че футболистите не им дадоха мотиви за наслада. Те позволиха първа загуба за 2018 година и са 9-и в подреждането.

Локомотив поизпусна парата в последните седмици, само че минималната победа над Ростов върна увереността на състава на Юрий Сьомин. За днешния мач той остави на пейката Мануел Фернандеш, само че в сърцето на отбраната още веднъж беше капитанът Ведран Чорлука, който дълго време лекуваше травма. Шанс да води офанзивата получи Едер, а зад него действаха братята Миранчук и Джеферсън Фарфан.

Динамо набра скорост напролет и бързо се отдалчи от зоната на изпадащите. В предишния кръг " бяло-сините " изненадаха ЦСКА (Москва) и значително отхвърлиха " армейците " от упоритостите им да преследват купата. Срещу Локо Дмитрий Хохлов имаше опция да премери сили с учителя си в треньорската специалност Сьомин и това сътвори спомагателна конспирация. Динамовци стартираха с Евгений Луценко в офанзива, подкрепян от Кирил Панченко, Александър Ташаев и Фьодор Черних.

Само три минути бяха нужни на " железничарите ", с цел да открият резултата. Те завоюваха нарушаване към границата на наказателното и зад топката застанаха двамата Миранчук. Всички чакаха удар на Алексей, само че вместо това стреля Антон, който изненада Шунин и доста технично прати топката във вртатарския ъгъл.

Динамовци не се смутиха и направиха няколко положителни офанзиви, в основата на които беше Ташаев. Героят от мача с ЦСКА с лекост пробиваше по левия фланг, а и имаше солидната поддръжка на Константин Рауш. В 14-ата минута Ташаев центрира рисково, само че Чорлука мазета в корнер.

В средата на полувремето Фарфан се отскубна в наказателното поле и беше повален от Шунин. Съдията Алексей Есков незабавно уточни бялата точка, само че Шунин изкупи виновността си и избави удара на Алексей Миранчук.

Двубоят продължи да е доста забавен и с положения и пред двете порти. В 40-ата минута Луценко можеше да изравни, само че стреля в навън, а в 43-ата Фарфан копира осъществяването на Антон Миранчук и от директен свободен удар вкара втори гол за Локо.

Символиччните посетители взеха решение всичко в своя изгода в 58-ата минута, когато Тарасов скочи най-високо след центриране от фаул и с глава не остави никакви шансове на Шунин. При този резултат за " железничарите " стана елементарно. Сьомин може да е неудовлетворен само от това, че Игор Денисов и Мачей Рибус получиха жълти картони, които ще им попречат да играят против Ахмат в идващия кръг.

До края на мача динамовци бяха напълно обезверени и инкасираха още едно попадение. То падна в 72-ата минута след пас на Фарфан и прецизен удар на Антон Миранчук.

През есента Локо победи градския си противник с 3:0, което значи, че съвсем 1/4 от головете във вратата на Динамо през целия сезон са дело на " железничарите ".

След седмица Динамо ще гостува на Зенит.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 26 кръг, събота 14 април  Динамо (Москва) 0:4краен резулат  Локомотив (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР