Лидерът в Примера дивисион Барселона постигна втора поредна победа в

...
Лидерът в Примера дивисион Барселона постигна втора поредна победа в
Коментари Харесай

Барселона се справи безпроблемно с Малага и без Меси

Лидерът в Примера дивисион Барселона реализира втора поредна победа в шампионата, откакто каталунците се постановиха с 2:0 при визитата си на опашкаря Малага в среща от 28-ия кръг. Въпреки че бяха без огромната си звезда Лионел Меси, който не взе присъединяване в срещата поради раждането на третия му наследник, играчите на Ернесто Валверде нямаха проблеми да се поздравят с триумфа на „ Естадио Ла Росаледа “.

Луис Суарес даде преднина на гостите още в 15-ата минута, засичайки с глава центрира отляво на Жорди Алба. В 28-ата минута рекордната покупка на Барса Филипе Коутиньо удвои задатъка на своя отбор. Бразилецът получи чудесно подаване от Усман Дембеле в дребното наказателно поле и триково с пета плъзна топката в долния десен ъгъл на Роберто за крайното 2:0. Иначе домакините доиграха срещата с 10 души, откакто в 30-ата минута Самуел Гарсия получи пряк червен картон за жестоко нарушаване против Жорди Алба.

С триумфа Барселона продължава да води безапелационно в класирането с актив от 72 точки, с 11 повече от втория Атлетико Мадрид, който е с мач по-малко. Шампионите от Реал Мадрид са на трета позиция с 57 пункта, до момента в който Малага остава в дъното на подреждането – на последното 20-о място с 13 точки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР