Лидерът в Примера Барселона регистрира седма поредна победа след домакинско

...
Лидерът в Примера Барселона регистрира седма поредна победа след домакинско
Коментари Харесай

Барса намери сили в един тих мач на пустия Камп Ноу

Лидерът в Примера Барселона записва седма поредна победа след домакинско 3:0 над Лас Палмас в мач, игран пред празните трибуните на " Камп Ноу " и минал под знака на референдума за самостоятелност на Каталуня.

След доста едва първо полувреме " синьо-червените " се надигнаха след почивката и извоюваха следващи три точки след голове на Серхио Бускетс (49) и Лионел Меси (70 и 77). Така " лос кулес " резервират безапелационната си преднина преди паузата за националните тимове.

От каталунския клуб желаеха срещата да се отсрочи поради безредиците в каталунската столица, само че Испанската федерация изрично отхвърли. Провеждащият се там референдум за разединение на Каталуня от Испания разбуни духовете в Барселона и докара до над 300 ранени. До последно не се знаеше дали ще има мач.

След като Испанската федерация отхвърли да отсрочи мача и заплаши клуба със глоба, второто предложение на " синьо-червените " дуелът да се играе без аудитория беше признато. Хиляди почитатели останаха пред затворените порти на стадиона и мачът беше лишен от страсти по трибуните.

Ернесто Валверде избра титулярна единайсеторка без Андрес Иниеста и Иван Ракитич. Алейш Видал получи късмет в офанзива до Лионел Меси и Луис Суарес. Новият ментор на канарския отбор Пако Айестаран избра скица 4-2-3-1 с централен нападател Джонатан Калери.

Мачът стартира на ниски обороти и с леко домакинско предимство. В петата минута Сержи Роберто задържа по-дълго топката, преодоля няколко противници, влезе във вътрешността и стреля с по-слабия си ляв крайник - Леандро Чичисола улови. В 21-ата Меси завъртя топката над стената при фал, вратарят плонжира и мазета подлата топка, а Луис Суарес беше блокиран за добавка. Минута по-късно Денис Суарес изскочи самичък против вратаря, само че беше затворен добре от стража.

Гостите от Канарските острови действаха нахакано и сътвориха значително рискове в средата на първата част. Освен това те владееха топката много постоянно и притесняваха именития си конкурент. В 25-ата Оусама стреля от отдалеченост, само че Марк-Андре тер Стеген улови несъмнено. Минута по-късно Хавиер Масчерано загуби равновесие, Джонатан Калери влезе в наказателното поле, където беше затворен от Серхио Бускетс. В 28-ата Алберто Акуилани пусна прелестен пас към Оусама, който извади топката пред дребното наказателно поле, само че Сержи Роберто се пребори за първа топка.

В 33-ата Сержи Роберто центрира отдясно към Паулиньо, бразилецът стреля с глава, насочвайки малко настрана от гредата в навън. Видимо липсваше въодушевление в играта на домакините. Те постоянно предоставяха топката на съперника и рядко доближаваха вратата на " жълтите ". В 41-ата минута Луис Суарес добре замахна в наказателното поле, само че по този начин и не откри междина за шут.

В 43-ата гредата избави Барса. Тана изведе Оусама, който центрира по земя за Калери, нападателят стреля мигновено и нацели близката греда, а в тази ситуация Тер Стеген беше беззащитен да реагира. Като цяло каталунците трябваше да са щастливи, че полувремето приключи без гол. Статистиката за първата част сподели, че играчите на Пако Айестаран са владели по-често топката и са записали повече подавания.

На почивката Валверде реагира с стартирането на Андрес Иниеста и Иван Ракитич. " Лос кулес " стартираха устремно, с цел да заличат сивото си показване от първото полувреме. В 47-ата минута Лео Меси завъртя топката над стената, само че Чичисола имаше време да избие. Минута по-късно Ракитич опитва прехвърлящ удар и затрудни стража, който мазета над гредата. При последвалия корнер Бускетс беше изтърван и осъществя с глава на първа греда - 1:0.

Почти незабавно след гола Меси нахлу с топка в наказателното поле, стреля фалцово, но в обсега на вратаря. При последвалата контра Оусама Танане пресече пеналта и шутира мощно по диагонала - на към метър отвън задачата. В 51-ата каталунците хванаха противника си на контра, Луис Суарес се устреми фронтално против вратаря, реши да го финтира и избра да падне. Съдията вярно извади картон за симулация. В 56-ата номер 9 на Барса резервира топката в наказателното поле и центрира към дузпата, където непокритият Меси стреля с глава, пращайки кълбото настрана.

В 65-ата Лео избра самостоятелна игра и шутира там, където беше вратарят. В 70-ата Ла Пулга изпусна страхотна опция за гол, а в границите на същата минута съумя да осъществя. Първо, шутира мощно по диагонала и топката профуча доста покрай далечната греда. След последвалия корнер " лос кулес " развиха нова акция, Денис Суарес хитро изведе Меси, който самичък против вратаря направи финт и по-късно умерено осъществя на празна врата - 2:0. След гола последовател някак съумя да нахлуе на терена и за малко да прикове вниманието към себе си.

В 77-ата резултатът стана типичен след ново попадение на майстора от Росарио. Луис Суарес изведе Лео самичък против вратаря, като този път аржентинецът реши да стреля и откри междина от близко - 3:0. В 85-ата Танане получи поредна опция в наказателното поле, само че отново стреля неопределено.

Като цяло Барселона извърши задачата си и отметна скъпи три точки, с цел да продължи отличния си ход в Ла Лига. Лошата вест за " лос блаугранас " е обвързвана с капитана Иниеста, който напусна наложително терена в края на мача. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР