Лидерът в Премиър лийг Манчестър Сити гостува на Базел в

...
Лидерът в Премиър лийг Манчестър Сити гостува на Базел в
Коментари Харесай

Манчестър Сити поглежда към трофея в Шампионската лига

Лидерът в Премиър лийг Манчестър Сити гостува на Базел в първи 1/8-финал от Шампионската лига довечера от 21,45 часа на стадион “Санкт Якоб парк”. Мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола пази положителни мемоари от гостуванията си на Базел, като има в кариерата си победа с 5:0 с Барселона през 2008 година.

След като на процедура си обезпечи купата в Англия, в този момент Сити може да хвърли всички сили в преследването на заветната цел - продобиване на трофея в Шампионската лига. Воденият от Гуардиола отбор стигна до елиминациите с безапелационна игра в групите, като завоюва 15 от 18 вероятни точки, а единствената му загуба пристигна в мач без значение против Шахтьор Донецк.

Гуардиола беше весел с няколко положителни вести преди мача. Трима от титулярите, които пропуснаха последните дуели поради травми, възобновиха тренировки. Това са Лерой Сане, Давид Силва и Фабиан Делф. Силва допи е гласен за титуляр довечера. Под въпрос обаче остава новото попълнение Аймерик Лапорт.

На пръв взор задачата пред Базел наподобява непостижима, само че момчетата на треньора Рафаел Вики към този момент огорчиха вкъщи другия манчестърски тим. Историята на Шампионската лига обаче не е на страната на швейцарците. Нито един път отбор от алпийската страна не е прескачал 1/8-финалите.

Вероятни сформира:

Базел: Вацлик, Ланг, Сухи, Баланта, Петрета, Т. Джака, Дие, Щокер, Елюнуси, Буа, Оберлен.

Манчестър Сити: Едерсон, Делф, Отаменди, Стоунс, Уокър, Гюндоган, Фернандиньо, Де Бройне, Д. Силва, Агуеро, Стърлинг.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР