Лидерът в Премиър лийг Арсенал и Борнемут играят при резултат

...
Лидерът в Премиър лийг Арсенал и Борнемут играят при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал vs Борнемут 0:2

Лидерът в Премиър лийг Арсенал и Борнемут играят при резултат 0:1 на „ Емиратс “ в дуел от 26-ия кръг на британския шампионат. „ Топчиите “ търсят четвърта поредна победа в шампионата, с която да си върнат задатъка от пет точки пред Манчестър Сити, който победи Нюкасъл в ранния мач от деня. „ Черешките “, които преди седмица изгубиха с 1:4 точно от „ жителите “, пък имат потребност от всяка точка в битката за оцеляване.

Срещата започва кошмарно за домакините, които записаха гол след по-малко от 20 секунди игра. Гостите извършиха център и направиха бърза офанзива, а Арсенал не се ориентира добре и Билинг откри резултата за Борнемут - 1;0 за гостите.

Лондончани можеха да отговорят незабавно. В четвъртата минута Нето мазета с оптимални старания прекрасен удар на Йодегор, топката стигна до Сака, само че неговият изстрел мина настрана. Минута по-късно Нето още веднъж се намеси ослепително, избивайки нов шут на Йодегор, нанесен от границата на наказателното поле. Борнемут оцеля в тези обстановки и задържа преднината си.

В 35-ата минута Арсенал можеше да получи дузпа, откакто Мефам удари топката с ръка, скачайки за една висока топка. ВАР прегледа обстановката, само че очевидно бе преценено, че контактът е в региона, покрита от ръкава на фланелката на футболиста. Така углавен удар не последва, като единствено няколко сантиметра избавиха играча на Борнемут.

В добавеното време Вийера сякаш бе фаулиран от Сенеси в наказателното поле. ВАР прегледа и тази обстановка, само че още веднъж дузпа не бе отсъдена.

Арсенал натисна своя противник през втората част, само че Сенеси удвои актива на " черешките " след попадение в 58-ата минута.

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Виейра, Йодегор, Сака, Тросар, Мартинели

Борнемут: Нето, Смит, Мефам, Стивънс, Сенеси, Земура, Уатара, Ротуел, Билинг, Семеньо, Соланке
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР