Лидерът в потребителската роботика iRobot представи Roomba Combo™ j7 -

...
Лидерът в потребителската роботика iRobot представи Roomba Combo™ j7 -
Коментари Харесай

iRobot представи първата си прахосмукачка робот 2 в 1

Лидерът в потребителската роботика iRobot показа Roomba Combo™ j7 - новаторски робот 2 в 1, който, съгласно компанията, е без аналог в международен мащаб.

 Roomba Combo™ j7 е новаторски робот 2 в 1, който, съгласно компанията, е без аналог в международен мащаб Роботът е планиран по този начин, че да може да почиства по едно и също време разнообразни типове подови повърхности. Преди да се качи върху килим или мокет, Roomba Combo™ j7 повдига и прибира подложката си за мокро разчистване в горната част, тъй че да не оставя мокри зацапвания върху меките настилки.

„ Много прахосмукачки-роботи вид 2 в 1 провокират отрицателни реакции у потребителите, тъй като при тях са нужни обособени почистващи цикли, което лишава в допълнение време. Често се случва самите уреди да основават повече неразбория, в случай че да вземем за пример не повдигат подложката си за мокро разчистване задоволително високо, с цел да избегнат допира с килими и мокети. Roomba Combo™ j7 е отговорът и на двете провокации. “, разяснява Кийт Хартсфийлд, продуктов шеф в iRobot.

„ Благодарение на технологията iRobot OS, роботът ще става все по-умен с времето, тъй като автоматизирано ще изтегля най- новите усъвършенствания, които са създадени все още. “

Технологията iRobot OS и навигацията PrecisionVision разрешават на серия j7 да разпознава над 80 предмета като чехли, облекла, чорапи, обувки, раници, детски играчки, даже клопки, заложени от домашните ви любимци. Щом ги засече, комбинираният почистващ робот ги заобикаля без да е належащо потребителите да „ разчистват “ и подреждат преди да включат машината.

Роботите от същата серия почистват и съответни места – да вземем за пример пода под кухненската маса, и могат да бъдат инструктирани да се оправят със
замърсяванията единствено там, където е належащо.

Собствениците на този робот имат опция да избират както стаите, които желаят да бъдат почистени, по този начин и режимите за всяка една от тях - изсъхнало, мокро разчистване или композиция от двете.

Количеството почистващ разтвор също може да се контролира. Машината разпознава по кое време е прикрепена поставка за моп и дали резервоарът е цялостен – тогава автоматизирано превключва в режим на мокро забърсване.

„ Технологията iRobot OS е интелектът, който прави нашите роботи умни. Тя вдъхва живот на роботизираните домашни уреди, които освен се самообучават за спецификите на дома, научават метода на живот на потребителя, само че и почитат неговото персонално пространство. Така роботите се трансформират в скъп асистент на всяко домакинство. “, споделя Колин Ангъл, ръководител и основен изпълнителен шеф на iRobot, и добавя: „ Roomba Combo™ j7+ идеално съчетава новаторска технология с красиво планиран хардуер и е решение за апарат 2 в 1 без аналог.

Combo™ j7 може да се ръководи и с гласов помощник - Alexa или Гугъл Assistant. Домашният асистент разпознава повече от 600 команди на британски език. Постоянните актуализации на iRobot OS 5.0 Home Intelligence надграждат функционалностите му като оферират персонализирано разчистване, съобразено с желанията, потребностите и навиците на клиентите.

Една от тези функционалности е Skip a Room on the Fly, с която могат да бъдат пропускани зони или стаи, където в съответния миг не е належащо разчистване.

Освен изброените преимущества моделът Roomba Combo™ j7+, със самопочистваща база Clean Base®, автоматизирано изхвърля боклука от контейнера, което значи, че потребителите могат да не помнят за чистенето месеци наред.

Roomba Combo™ j7 и Roomba Combo™ j7+ ще са налични в България през октомври.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР