Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас

...
Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас
Коментари Харесай

Черноморец Бургас стигна до драматичен успех срещу Шумен, Рилски спортист удължи победната си серия в НБЛ

Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас стигна до сложна домакинска победа с 85:83 против състава на Шумен в дуел от 21-ия кръг на шампионата.

В зала " Бойчо Брънзов " гостуващият отбор имаше преимущество в огромна част от първото полувреме, само че на почивката преднината им бе едвам две точки при 39:37.

След подновяването на играта " акулите " заиграха по-силно и обърнаха резултата в своя изгода, като даже построиха двуцифрен задатък при започване на последната четвърт. Шуменци обаче не се предадоха и в заключителните минути стопиха пасива си единствено на един пункт.

В трагичните последни секунди играта беше изпъстрена със прекъсвания, нарушавания, оспорвания от треньорите, серия от наказателни удари, само че в последна сметка домакините оцеляха, с цел да стигнат до триумф №18 през акцията.

Черноморец Бургас резервира първото място с баланс 18-3, до момента в който Шумен към този момент е на 8-ата позиция с актив от 8-13.



В различен мач от днешната стратегия Рилски състезател изигра мощна втора и трета четвърт, с цел да стигне до победа с 85:78 при визитата си на Ямбол.

Ключови за развиването на срещата бяха минутите след почивката, когато гостите съумяха да изградят двуцифрена преднина и макар опитите на домакините да се задържат в борбата баскетболистите на Людмил Киров не позволиха поврат и по този начин записаха десетия си следващ триумф в шампионата.

Опитният Александър Янев бе над всички в дуела, завършвайки с 28 точки, до момента в който другият деец в редиците на Рилски състезател Чавдар Костов завърши със 17. За ямболии Николай Михайлов осъществя 18 пункта.

В класирането самоковци остават на 2-ото място с баланс 16-5, а Ямбол, който продължава да има единствено един триумф през 2024 година, заема 9-ата позиция с индикатори 7-14.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР