Лидерът в класирането в WRC2 Йоан Росел (Ситроен) стана единственият

...
Лидерът в класирането в WRC2 Йоан Росел (Ситроен) стана единственият
Коментари Харесай

Лидерът в WRC2 обяви програмата си

Лидерът в класирането в WRC2 Йоан Росел (Ситроен) стана единственият водач в тази категория в Световния рали шампионат, който разгласи програмата си за сезона или най-малко част от нея. Всички останали кандидати за купата са заложили на изчакването.

Причината за това е, че водачите в WRC2 имат право да карат във всички 13 ралита от сезона, би трябвало да предлагат 7 от тях, в които да печелят точки, а от тези 7 на финала на сезона се взимат шестте им най-хубави резултата. И никой не бърза да извести противниците си къде счита да се бори за точки и победи.

Росел записа два старта тази година и взе две победи – в „ Монте Карло ” и „ Хърватия ”, като води в класирането и има очаквания и за победи на макадам, което ще го вкара в групата на кандидатите за купата, извоювана от Емил Линдхолм предходната година.

Росел стана международен първенец в WRC3 през 2021 година, а през предишния сезон нямаше задоволително бюджет за сериозна стратегия в WRC2, макар че отново записа победи.
 Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн
„ Продължаваме с рали „ Португалия ”, където спечелихме предходната година, по-късно – „ Сардиния ” и след това ходя на рали „ Естония ”, само че няма да предлагаме „ Естония ” за точки – изясни Росел. – След това „ Акрополис ” в Гърция и мисля, че идващото асфалтово рали ще е „ Централноевропейското ”.
 Ще се бори ли Льоб още веднъж за купата? Ще се бори ли Льоб още веднъж за купата?
За „ Хърватия ” Росел получи нова версия на мотора на неговия C3 WRC2, както и усъвършенствана аеродинамика на предницата, а в края на предходната седмица направи и първи тест на подобренията по колата за макадамовите ралита.
 Рали „ Хърватия ” било пред анулация Рали „ Хърватия ” било пред анулация
„ Целта ми е във всяко едно рали да се борим за успеха – изясни французинът. – Така, в случай че нямаме проблеми, ще събираме доста точки. Знам, че не мога да стана първенец с две победи, ще има още борби. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР