Лидерът в испанската Ла Лига - Барселона, постигна нова важна

...
Лидерът в испанската Ла Лига - Барселона, постигна нова важна
Коментари Харесай

Педри и късметът помогнаха на Барселона за нов успех в битката за титлата

Лидерът в испанската Ла Лига - Барселона, реализира нова значима победа в борбата за купата. В дуел от 19-ия кръг на шампионата каталунците се постановиха мъчно с минималното 1:0 като посетител на Жирона. Единственото и победно попадение осъществя Педри в 61-ата минута, който записа своя юбилеен мач №100 за отбора.

Барса предстоящо мъчно стигна до успеха против районния противник, който имаше своите обстановки за гол в края на мача. Роберт Левандовски изтърпя и третия си мач наказване и в негово неявяване Шави заложи на Ансу Фати. Барселона обичайно владееше повече топката, само че мъчно стигаше до рискови обстановки пред вратата на противника.

Домакините стартираха по-добре и имаха първата опция за попадение в третата минута, когато Ян Коуто се измъкна зад отбраната, само че в последна сметка ударът му беше блокиран.

Гостите обаче овладяха ситуацията на терена и постановиха напън, а в 15-ата минута вратарят Гасанига загуби топката в наказателното си поле, само че от последвалия удар на Усман Дембеле не се стигна до нещо рисково.

Малко по-късно Дембеле усети болки в лявото бедро след спринт и изиска промяна, като при излизането си изглеждаше относително добре. На негово място се появи Педри.

В 29-ата левият бек на Жирона - Мигел Гутиерес, сбърка при подаването си, след което Ансу Фати незабавно шутира, само че в навън.

Четири минути преди края на полувремето Педри стреля едва по земя, а малко по-късно Фати получи жълт картон за рисково влизане в тялото на вратаря на Жирона.



На почивката Шави размени Маркос Алонсо с Жорди Алба.  

Барселона обаче поведе в резултата в 61-ата минута, когато Алба откри Педри, който приключи бърза офанзива след нова неточност в отбраната на Жирона - този път на капитана Хуанпе.

Pedri the Wunderkind
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
В последните двадесет минути Жирона наложи напън. При едно центриране в наказателното поле се сътвори усещане, че Алба и Гарсия правят нарушавания, задържайки футболисти на Жирона. В 75-ата Жул Кунде се намеси след прострелно подаване към Валери Фернандес.

Барселона по този начин и не можеше да откри втория гол, а домакините сътвориха три положения. При едно от тях Иван Мартин пропиля страховит късмет в 86-ата минута, когато от 3-4 метра не уцели вратата.

Напрежение пред Тер Стеген имаше до последния съдийски сигнал, откакто гостите само се бранеха. Германският пазач трябваше да се намесва уверено в последната офанзива на противника.

С този триумф възпитаниците на Шави Ернандес усилиха преднната си на върха пред Реал МАдрид на шест точки. Барса има 47, до момента в който " Лос Бланкос " са втори с 41, само че ще изиграят своя мач от кръга в неделя против третия Реал Сосиедад. Жирона остава на 12-ата позиция с 21 пункта. В идващия кръг каталунците гостуват на Реал Бетис, до момента в който Жирона приема

FULL TIME!
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
/ /

FT |

0:1 Педри 61'

Ла Лига, 19-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

ЖИРОНА:  Гасанига, Арнау, Бернардо, Хуанпе, Гутиерес, Рикелме, Ерера, Ромеу, Алейш, Коуто, Кастейянос

Старши треньор: Мичел

БАРСЕЛОНА:  Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Алонсо, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, Дембеле, Фати

Старши треньор: Шави Ернандес

Главен арбитър: Алехандро Мунис Руис, Испания

Стадион: „ Естадио Мунисипал де Монтивели “, Жирона, Испания
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР