Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, ще започне официални

...
Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, ще започне официални
Коментари Харесай

Барса започва преговори с Меси

Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, ще стартира публични договаряния с Лионел Меси тази седмица и ще му предложи съответен контракт, с цел да обезпечи завръщането му в клуба, оповестява близката до аржентинеца журналистка – Вероника Брунати.
35-годишният международен първенец е в последните няколко месеца от контракта си с Пари Сен Жермен и наподобява, че това ще бъде последният му сезон във Франция, защото договарянията за подновяването му не напредват добре.

L’Equipe към този момент заяви, че френският първенец е предложил на Меси контракт, който ще изисква от него да понижи доста заплатата си, което той не желае да направи, а и самият футболист не е сигурен по отношение на плана на клуба. Изданието написа даже, че до момента в който се водят договаряния за подновяването на контракта, двете страни наподобява ще бъдат по-щастливи, в случай че пътищата им се разделят и всички знаци сочат към изхода на „ Парк де Пренс “ за капитана на Аржентина.

Вероника Брунати, за която се счита, че е близка до лагера на Меси, също потвържадава, че това в действителност ще бъде последният сезон на седемкратния притежател на „ Златната топка “ в ПСЖ и, че Барселона в този момент ще засилят опитите си да си върнат някогашния капитан.

Информацията сочи, че каталунците възнамеряват да стартират договаряния с Меси още тази седмица и ще изпратят публично предложение за контракт. Твърди се, че от „ Камп Ноу “ мислят да предложат на Меси едногодишен контракт с алтернатива за спомагателни дванадесет месеца.

Наскоро Брунати заяви, че предлагането за контракт към международния първенец с Аржентина ще бъде на стойност от към 10 милиона евро на година плюс някакъв % от комерсиалните облаги, които клубът ще завоюва от завръщането му.

В понеделник пък се появиха информации, че Барселона работи със съществени спонсори, с цел да финансира завръщането на Лионел Меси в тима. Проблем за каталунците обаче си остават разпоредбите за финансов феърплей в Ла Лига, които може да опропастят желанието и на двете страни за сполучливо привършване на договорката./Fakti

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР