Лидерът в инфраструктурните проекти Европейски пътища“ направи цялостна реконструкция на

...
Лидерът в инфраструктурните проекти Европейски пътища“ направи цялостна реконструкция на
Коментари Харесай

„Европейски пътища“ направиха неузнаваем центъра на Мирково

Лидерът в инфраструктурните планове „ Европейски пътища “ направи цялостна реорганизация на централната част на китното старопланинско село Мирково. Това е една от общините в Софийска област, която включва още 11 села с общо над 1500 души население.

„ Европейски пътища “ подменя водопроводът и канализацията в обсега на площада, построява ново осветяване, алеи от бетонови блокчета и подпорни стени, стъпала и рампи - от гранит.



Жителите на общината ще се радват на чисто нова открита сцена, която ще посреща разнородни събития, измежду които и обичайният Кукерският събор, който се организира всяка година на Сирни заговезни.

Най-малките поданици на общината ще се радват и на напълно нова детска площадка с люлки, катерушка, пързалка и пясъчник.

Най-впечатляващ обаче е художественият отбор, ситуиран в центъра на площада, който е дело на скулптора Алаксандър Хайтов - наследник на известния български публицист Николай Хайтов. Ансамбълът включва осем скулптури, като най-голямата от тях изобразява Поп Неделю Иванов Николов – преподавател и бунтовник от Априлското въстание, родом от Мирково. Другите скулптури изобразяват деца, които в ръцете си държат предмети, свързани с българските традиции, обичай и просвета. Скулптурите на децата са ситуирани във водна каскада, осветена в разнообразни цветове.



Новият площад има над 1000 квадрата зелени площи със особено построена интелигентна поливна система. Има и обособени кътове за отдих с нови пейки.

Компанията „ Европейски пътища “ е една от най-сериозните пътно-строителни компании в България, която има в портфолиото си огромни планове като Автомагистрала „ Тракия “, Автомагистрала „ Струма “, Автомагистрала „ Марица “, а сега работи и по Лот 2 от високоскоростния път Мездра-Ботевград. Наред с огромните планове обаче компанията има и сериозен опит в построяването на градска инфраструктура, паркове, градинки, спортни и учебни площадки и други



За нас е същинско наслаждение да осъществяваме такива планове като този в Мирково, които придават европейски образ на българските обитаеми места, вършат локалната инфраструктура приветлива и мултуфункционална и остават за генерации напред, формирайки усет и отношение към заобикалящата ни среда, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища “.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР