Лидерът в германската Бундеслига Байер Леверкузен продължава с отличното си

...
Лидерът в германската Бундеслига Байер Леверкузен продължава с отличното си
Коментари Харесай

Карабах остана близо до чудото, но драма в края прати Леверкузен надпред в Лига Европа, Аталанта обърна Спортинг Лисабон

Лидерът в немската Бундеслига Байер Леверкузен продължава с отличното си показване през този сезон и към този момент се класира за четвъртфиналите в шампионата Лига Европа, елиминирайки по изключително трагичен метод азербайджанския Карабах.

" Аспирините " завоюваха с 3:2 в реванша на собствен терен, макар че изоставаха с два гола в средата на второто полувреме и по този начин с общ резултат 5:4 се класираха за идната фаза в конкуренцията.

На " Бай Арена " в Леверкузен гостите бяха тимът, който пръв нанесе своя удар, повеждайки с попадение на Абдела Зубир в 58-ата минута. Само четири по-късно обаче азерите останаха с човек с по-малко поради изгонването на Елвин Джафаркулиев, само че даже това не попречи на Жуниьо да удвои задатъка на своя отбор в 68-ата минута, разписвайки се от близко.



Отговорът на футболистите на Шаби Алонсо не закъсня и в 72-ата минута Жереми Фримпонг понижи изоставането на домакините с точно осъществяване от въздуха.

Последва напън на играчите на Байер, който за тяхно страдание дълго време не даваше нужния резултат. Така се стигна до добавеното време на мача, в което на сцената изгря Патрик Шик. Чешкият нападател първо се възползва подаване по земя на Алехандро Грималдо, с цел да изравни за 2:2, а малко по-късно засече с глава центриране на Езекел Паласиос, носейки цялостния поврат за своя отбор, както и неистова наслада за почитателите по трибуните.

Драматичната развръзка прати Леверкузен за втора поредна акция в четвъртфиналите на Лига Европа, до момента в който Карабах сигурно напуща надпреварата с леко отчаяние, само че и горделивост от обстоятелството, че се трансформира в първия клуб от Азербайджан, който доближава до елиминационната фаза на европейски клубен шампионат.



По същото време в Италия съставът на Аталанта също заслужи мястото си в идната фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат след триумф с 2:1 против Спортинг Лисабон.

След 1:1 в първия двубой сред двата тима в Португалия преди седмица, довечера в Бергамо гостите взеха преднината в 33-ата минута, когато прецизен за тях беше Педро Гонсалвеш.

През второто полувреме " бергамаските " дадоха отговор стремително след единствено няколко секунди игра Адемола Лукман осъществя за 1:1, а в 59-ата минута Джанлука Скамака също вкара за домакините, с цел да ги изведе напред в резултата.

В оставащия малко повече от половин час момчетата на Джан Пиеро Гасперини удържаха тази си преднина и за общо трети път в историята класираха Аталанта за четвъртфиналите в шампионата Лига Европа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР