Лидерът в генералното класиране във Формула 2 и бъдещ пилот

...
Лидерът в генералното класиране във Формула 2 и бъдещ пилот
Коментари Харесай

Шумахер едва 18-ти в квалификацията в Бахрейн, Цунода тръгва от пол-позишън

Лидерът в генералното класиране във Формула 2 и предстоящ водач на тима на Хаас във Формула 1 Мик Шумахер остана едвам 18-ти в квалификацията преди последното главно съревнование за годината.

Пилотът на Prema както и неговият съотборник Роберт Шварцман избраха да пропуснат първите 10 от общо 30 минути на тренировката за място, като по този метод да се възползват от относително празната писта в средата на сесията. Шумахер обаче не съумя да направи мощна обиколка в първия си опит, след което при започване на втория той бе блокиран от излизащите от бокса водачи на HWA Артьом Маркелов и Тео Поучер. В същото време Шварцман, който се движеше няколко секунди зад германеца имаше чиста писта и съумя да се класира четвърти на стартовата решетка.

При вторите опити тъкмо когато Шумахер правеше своята най-бърза обиколка квалификацията бе прекратена откакто Лука Гиото (Hitech) се завъртя на изхода от втория завой и изгаси своя мотор. След подновяването на сесията Шумахер бе един от дребното, който щяха да подобрят своето време, само че срещна доста трафик в междинната част на обиколката, след което в опит да навакса изгубеното на последния завой той се удари в Рой Нисани (Trident).

Добра вест за германецът е, че неговият главен противник за купата Калъм Илот (UNI-Virtuosi) остана девети и по този метод не взе четирите бонус точки за победа в квалификацията. Те отидоха при японецът Юки Цунода (Carlin), който по този метод резервира математически шансове за купата. Той обаче ще се нуждае от две победи с най-бързи обиколки в двете надпревари и нули от страна на Шумахер и Илот. Втори на стартовата решетка ще се подреди бъдещият съотборник на Шумахер в Хаас Никита Мазепин (Hitech), до момента в който трети остана Джехан Дарувала (Carlin), който ще подели втората редица с Шварцман.

Основното съревнование, което ще е с дълготрайност от 48 обиколки по периферната настройка на пистата „ Сахир “ в Бахрейн започва в 14:10 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР