Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От

...
Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От
Коментари Харесай

Танак води пред Нювил с четири етапни победи на рали Германия

Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От Танак отбрани водачеството си на рали Германия и в петъчния следобяд. Естонецът, който се бори за пета победа за 2019-а, завоюва две етапни победи следобяд и по този начин завърши петъчния спортен ден с четири етапни триумфа и преднина от 2.8 сек по отношение на водача на Hyundai Тиери Нювил. На високите температури единствено те двамата съумяха да развиват толкоз високо движение по неравните и тесни пътища.

Зад Танак и Нювил, на закъснение от 22 сек се движи защитаващият купата си във WRC от 2018-а Себастиен Ожие. Французинът се оплака от недозавиване на своя Citroen C3, а също така моторът му изгасна на един от стадиите и той изпусна още скъпо време там.

@ADACRallye Deutschland SS7

1 @OttTanak 5:05.3
2 @thierryneuville +0.2
3 @AMikkelsenRally +2.2

1 @OttTanak 59:12.4
2 @thierryneuville +2.8
3 @SebOgier +22.1

Full results Day 2 https://t.co/YhgqkMRDVO#RallyeDeutschland #WRCLive @AnonimoWatches pic.twitter.com/FRsWumUAxm
— World Rally Championship (@OfficialWRC) August 23, 2019
" Теренът е тъкмо подобен, какъвто го чакахме - бързи стадии и дребни преходи. Съботата ще бъде тежък и значим за крайния резултат ден ", призна Танак.

В борбата за четвъртото място водачът на Toyota Крис Мийк се пребори с конкуренцията. Мийк се движеше четвърти за по-голямата част от деня, само че бе притесняван от Дани Сордо с Hyundai i20 и Яри-Мати Латвала с още една Toyota Yaris. В предпоследния петъчен стадий Сордо смали изоставането си от Мийк, само че получи щета в скоростната кутия, поради която изгуби близо минута и падна до девета позиция.

Латвала от своя страна загуби време при завъртане в последния стадий и трябваше да се помири с пета позиция на края на деня. Латвала изостава с 2.2 сек от Мийк и е на 12.2 сек пред Андреас Микелсен с третия Hyundai.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР