Лидерът в генералното класиране на MotoGP с Honda Марк Маркес

...
Лидерът в генералното класиране на MotoGP с Honda Марк Маркес
Коментари Харесай

Маркес победи Роси в квалификацията на Силвърстоун

Лидерът в генералното класиране на MotoGP с Honda Марк Маркес завоюва полпозишън за идната Гран При на Англия в MotoGP като победи ветерана Валентино Роси с четири десети от секундата.

We'll see these two go head-to-head from the front row tomorrow! @marcmarquez93 will have @ValeYellow46 right on his tail! #BritishGP pic.twitter.com/2LkrHE1PJs
— MotoGP™ (@MotoGP) August 24, 2019
В началото на квалификацията на преасфалтираната " Силвърстоун " Маркес бе помрачен от сателитния водач на Yamaha Фабио Куартараро. Французинът бе заставен да смени мотора си в последните минути от сесията и не съумя да реализира мощна последна офанзива, до момента в който трима други водачи съумяха да го задминат в подредбата в последните секунди на квалификацията.

Red sectors everywhere!

This is going down to the wire! #BritishGP pic.twitter.com/xruAKwEjEK
— MotoGP™ (@MotoGP) August 24, 2019
За Доктора квалификацията във Англия е най-успешната за сезона. Зад него от трета позиция в неделното съревнование ще потегли Джак Милър със сателитен Ducati, следван от Куартараро. Пета стартова позиция си завоюва Алекс Ринс със Suzuki, който мина и през Q1, а шеста си завоюва съотборникът на Роси - Маверик Винялес, който можеше да напредне и до по-добра позиция на старта в последната си обиколка, само че загуби решаващо време на последния бранш от трасето.

На седмо място ще се подреди Андреа Довициозо с Ducati, на осмо - Франко Морбидели с четвъртата Yamaha, а на девето - Кал Кръчлоу със сателитна Honda, който претърпя случай в сесията.

Съотборникът на Дови в Ducati - Данило Петручи ще потегли 11-и. Хорхе Лоренсо, който се завръща на пистата за първи път от месец юни, ще започва от 21-во място.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР