Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, вече мисли за

...
Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, вече мисли за
Коментари Харесай

Арсенал подсилва атаката си с нападател от РБ Залцбург

Лидерът в британската Висша лига – Арсенал, към този момент мисли за укрепване през лятото. Тимът на Микел Артета се показва доста мощно този сезон и се е запътил към купата във Висшата лига.

Испанският ментор обаче счита, че има зони, в които съставът му би трябвало да бъде заздравен и една от тях е офанзивата. Затова той е насочил взор към младия гений на Република България Залцбург - Ноа Окафор, оповестява Daily Mail. 22-годишният швейцарец кара четвърти сезон с екипа на „ биковете “, като има все по-важна роля в тима. До момента той има 34 гола и 23 асистенции в 108 мача за австрийците. Освен това той е и национал на Швейцария с 12 мача и 2 попадения на сметката си.

Артета сега разполага с Габриел Жезус и Еди Нкетия на върха на офанзивата, само че желае да има още една алтернатива в предни позиции, с цел да усили конкуренцията, а също така да избегне обстановки като през този сезон, когато остана без избор в офанзива поради травми на двамата си съществени футболисти. Той има опцията и да върне в състава Фоларин Балогун, който оставя отлични усещания с екипа на Реймс, където играе чартърен.

Ако от Арсенал решат да се насочат към Окафор, те може да срещнат много сериозна конкуренция за подписа му. Договорът му изтича след 16 месеца и това значи, че цената му няма да бъде изключително висока, а това е привлякло вниманието на тимове като Тотнъм, Уест Хем, Интер и Милан. В момента швейцарецът е оценен на към 20-25 милиона евро.

Arsenal register interest in signing £25m-rated Red Bull Salzburg forward Noah Okafor
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР