Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е провел разговори

...
Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е провел разговори
Коментари Харесай

Арсенал също се включва в битката за халф на Челси

Лидерът в британската Висша лига – Арсенал, е провел диалози със звездата на Челси - Мейсън Маунт, за негов възможен трансфер това лято. 24-годишният полузащитник има малко повече от години до края на контракта си със „ Стамфорд Бридж “ и може да му бъде разрешено да напусне в края на сезона. „ Сините “ би трябвало да продадат играчи, с цел да балансират бюджета си, откакто отпаднаха от Шампионската лига, а Маунт може да е един от пожертваните футболисти.

GOAL твърди, че Арсенал към този момент се е присъединил в конкуренцията за подписа на британския национал. Мениджърът Микел Артета желае да укрепи тима си през лятото, а Маунт е състезател, който следи напоследък. Английският национал към този момент отхвърли няколко предложения за нов контракт от Челси през последните месеци и е покрай овакантяване на клуба, като Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн Мюнхен също са свързани с неговите услуги. Договорът на някогашния полузащитник на Дарби изтича през лятото на 2024-а година.

Маунт към този момент отхвърли офертата на „ сините “ за заплата от към 200 хиляди паунда на седмица по-рано тази година. Твърди се, че халфът, който сега прибира по 80 хиляди паунда на седмица, желае да получава по 250 хиляди на седмица, само че смяната в структурата на заплатите на Челси може да значи, че той няма да получи сходно предложение. Всеки състезател, който или е подписал нов контракт, или е бил притеглен, откогато Тод Боули пое клуба предишното лято, ще би трябвало да понижи заплатата си с 30 % след отпадането на Челси от Шампионската лига, което поставя завършек на очакванията им да се класират за шампионата през идващия сезон.

Ливърпул наподобява като любимец, с цел да притегли Маунт, откакто мениджърът Юрген Клоп ще се нуждае от укрепване в средата на терена. Договорите на Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джеймс Милнър изтичат това лято, а първите двама сигурно ще си тръгнат. Ман Юнайтед и Нюкасъл са измежду другите претенденти, до момента в който Байерн Мюнхен се появи като допустима дестинация за Маунт след идването на Томас Тухел на „ Алианц Арена “.

Смята се, че Деклан Райс е предпочитана цел на „ артилеристите “ за лятото, като полузащитникът на Уест Хем се чака да напусне „ Лондон Стейдиъм “. Въпреки това Арсенал също може да се опита да подпише с близкия другар на Райс и съотборник в британския национал тим - Маунт.

През този сезон Маунт има единствено три гола и две асистенции в 24 мача от Висшата лига този сезон, като започва единствено в една от последните 10 срещи за Челси в шампионата.

Arsenal are looking at Mason Mount ahead of the summer.

Full story
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР