Лидерът при автомобилите пет етапа преди финала на рали Дакар

...
Лидерът при автомобилите пет етапа преди финала на рали Дакар
Коментари Харесай

Сайнц е отвратен от наказанието си на рали Дакар

Лидерът при колите пет стадия преди финала на рали Дакар Карлос Сайнц получи наказване поради рискови дейности против първенеца с АТВ-четириколка Кийт Кулън. Въпреки че глобата е в размер на единствено 10 минути и не се отразява значително на преднината му от близо час по отношение на втория водач в генералното класиране Ал-Атия, Сайнц и Кулън стартират да си спретват скандал по отношение на обстановката.

" Много съм погнусен от това решение. Версията за събитията, разказана от водача на АТВ, не съответствува с действителността. В реалност моята реакция докара до това да избегнем случай. Съжалявам за случилото му се, само че това което стана, беше че аз се приближих до него и задействах Sentinel. Той спря от едната страна и ме погледна. Имаше доста място, макар че пътят беше доста кален. След това той загуби надзор и се върна на пътя. Завих, с цел да го избегна и макар че беше доста тясно, нямаше контакт сред нас. В последна сметка, той приключи стадия на 12-а позиция. Ако се бяхме блъснали, несъмнено, че бих спрял. Абсолютно не съм склонен с това решение ".

The @Dakar stewards have penalised @CSainz_oficial @LucasCruz74 for an action that they deemed to be dangerous during SS7: Team @Peugeot Total has announced its intention to appeal the decision, which the team considers to be without foundation. https://t.co/HIqZZNSaus pic.twitter.com/uXu59ZvJPR
— Peugeot Sport (@peugeotsport) 15 януари 2018 година
От Peugeot към този момент апелираха наказването на стюардите и се чака окончателното им решение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР