Лидерът Наполи постигна 10-а поредна победа в италианската Серия А. Този

...
Лидерът Наполи постигна 10-а поредна победа в италианската Серия А.
Този
Коментари Харесай

ОБЗОР: Наполи с 10-а поредна победа в Италия

Лидерът Наполи реализира 10-а поредна победа в италианската Серия А.

Този път водачите в класирането надделяха мъчно вкъщи гостуващия Емполи с 2:0 в мач от 14-ия кръг, с цел да пернат с 9 точки на върха преди преследвачите Милан, Лацио и Аталанта да изиграят срещите си.

В воин за неаполитанци се трансформира мексиканецът Ървинг Лосано, който влезе от пейката, с цел да блесне с гол и асистенция.

В първия половин час партенопеите не сътвориха изключително доста шансове, както се очакваше. В 33-ата минута Ндомбеле имаше опция, само че не съумя да осъществя.

Шест минути по-късно Распадори засече с по-силния си десен крайник центриране на Ди Лоренцо от крилото. Изстрелът обаче бе париран от Викарио. Частта приключи с удар още веднъж на Распадори. Осимен и Ндомбеле разиграха и италианският национал стреля от доста преференциална позиция, само че не откри вратата за шанс на стража на тосканци Гуилермо Викарио.

Четвърт час след началото на второто полувреме нулевото тъждество се задържаше. Лучано Спалети реши да прибегне до своята пейка, вкарвайки в игра Ървинг Лосано, Пьотр Желински и Елиф Елмас. Едва няколко минути по-късно мексиканецът осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване против нападателя Виктор Осимен.

В 74-ата минута обстановката на Емполи се усложни още повече, когато Себастиано Луперто получи втори жълт и надлежно червен картон.

Три минути преди приключването на постоянното време Лосано развинти Фабиано Паризи на десния фланг и насочи фантастично центриране към наказателното поле, където Пьотр Желински нямаше усложнения да направи 2:0 с акуратен удар в долния ляв ъгъл.

Междувременно Специя на Петко Христов пък записа десетата си точка в шампионата с равенството 1:1 против приятната изненада Удинезе. Българският национал остана на скамейката през целия дуел против „ бианконерите “.

Тимът на Лука Готи е 16-о място, до момента в който „ фриуланите “ са седми. Лигурийци поведоха в 33-ата минута посредством Аркадиуш Реца, само че Санди Ловрич изравни тъкмо 10 минути по-късно.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР