Лидерът на йеменските хуси днес заяви, че силите му ще

...
Лидерът на йеменските хуси днес заяви, че силите му ще
Коментари Харесай

Лидерът на йеменските хуси: Ще атакуваме израелски кораби в Червено море

Лидерът на йеменските хуси през днешния ден съобщи, че силите му ще продължат да нападат Израел и може да вземат на прицел израелски кораби в Червено море и протока Баб ал Мандеб, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Подкрепяни от Иран, хусите нанесоха няколко ракетни удара и направиха офанзиви с дронове против Израел през този месец, което акцентира риска войната сред Израел и палестинската войнствена формация " Хамас " да се популяризира в по-широк мащаб в Близкия изток.

Хусите, които водят война против ръководената от Саудитска Арабия коалиция от 2015 година насам, се трансфораха в съществена военна мощ на Арабския полуостров, с десетки хиляди бойци и голям боеприпас от балистични ракети и въоръжени безпилотни самолети.

Групировката управлява Северен Йемен и крайбрежието на Червено море. " Очите ни са отворени, с цел да следим и търсим непрекъснато всеки израелски транспортен съд в Червено море, изключително в Баб ал Мандеб и наоколо до йеменските териториални води ", заяви Абдел Малик ал Хуси в телевизионна тирада.

Вашингтон е в нараснала подготвеност за интензивност от страна на подкрепяни от Иран групировки, откакто бойци на " Хамас " нахлуха в Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души. Оттогава Израел ускорява непрестанно офанзивата си против Газа, където силите му са умъртвили повече от 11 000 души, настояват управляващите на " Хамас ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР