Лидерът на японската асоциация на риболовците изрази пред официални представителите

...
Лидерът на японската асоциация на риболовците изрази пред официални представителите
Коментари Харесай

Японските рибари притеснени заради плана за изпускане на вода от АЕЦ Фукушима

Лидерът на японската асоциация на рибарите изрази пред публични представителите " съществени опасения " по отношение на проекта за изпускането на обработена радиоактивна вода от АЕЦ " Фукушима " в океана, съобщи Ройтерс.

Очаква се държавното управление напълно скоро да реши когато да стартира изпускането на вода, чийто размер възлиза на към 500 басейна с олимпийски размери, макар растящите възражения против това деяние и в Япония, и в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Водата е употребена главно за изстудяване на развалените при земетресението и последвалото цунами през 2011 година нуклеарни реактори. Тя е обработена и пречистена от множеството радиоактивни детайли, с изключения на тритий, изотоп на въглерода, който би трябвало да се разрежда, тъй като е сложен за пречистване.

Японският министър председател Фумио Кишида, който посети завода в неделя, съобщи, че държавното управление е на финалната права за взимане на решение. Министрите ще разискват въпроса на следващия ден, оповестява организация Киодо.

Министърът на индустрията Ясутоши Нишимура се срещна през днешния ден с Масанобу Сакамото, ръководител на Националната федерация на асоциациите на риболовните кооперации, с цел да го увери, че водата, която ще бъде изпусната, е безвредна. " Оставаме твърдо срещу изпускането на тази вода, даже и обработена ", съобщи Сакамото, който би трябвало да се срещне с Кишида по-късно през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР