Лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик

...
Лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик
Коментари Харесай

Декларация на Марешки разбуни страстите в пленарна зала

Лидерът на "Воля " Веселин Марешки  Веселин Марешки Веселин Найденов Марешки е български политик и бизнесмен. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, който е и заместник-председател на Народното събрание, изиска от парламентарната естрада оставките на народни представители от левицата. От "БСП за България " продължиха да упорстват за отдръпването му от поста зам.-председател на Народното събрание.

Припомняме, предходната седмица под формата на декларация от ПГ "БСП за България " настояха за оставката на Марешки по отношение на получената от него неоправдателна присъда за изнудване и рекет, постановена от Варненския апелативен съд.

Днес в декларация от името на ПГ "Воля-българските родолюбци " Веселин Марешки  Веселин Марешки Веселин Найденов Марешки е български политик и бизнесмен. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 съобщи, че е нямало да обърне внимание на това искане от страна на опозицията, в случай че не са били хилядите писма, които е получил в символ на поддръжка от българските жители. Марешки съобщи, че с въпросните писма, жителите припомняли на Марешки, "кои са им душманите " и дефинира депутатите от ПГ на "БСП за България " като "многомандатници ", които в този момент се пробват да се показват като лица на смяната.

"Сега като прочета, виждам, че всички тези, които 2013 година са били изгонени от българския народ посредством едногодишни митинги, в този момент стоят на предните банки на "БСП за България ", те в този момент дават обещание светлото бъдеще ", уточни Марешки и изброи по лист имената на: Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Драгомир Стойнев, Филип Попов, Антон Кутев, Георги Андреев, Георги Гьоков.

В декларацията си Марешки напомни, че водачът на левицата Корнелия Нинова и в държавното управление на Симеон Сакскобургготски и на Иван Костов - е била изпълнителен шеф на "Техноимпекс " и заместник-председател на Съвета на шефовете на "Техноимпортекспорт ", а в държавното управление на Сергей Станишев е била заместник-министър на стопанската система и енергетиката и е била уволнена поради разкрития за огромни злоупотреби в ресора й.

За сътрудника й Румен Гечев, Марешки уточни, че в държавното управление на Жан Виденов е бил заместник-председател на Министерски съвет и министър на икономическото развиване. По думите му тогава пенсиите са били три $, а заплатите - пет $. "Чудовищна инфлация, банкрут на банковата система, държавното управление е изгонено след протести и големи митинги ", сподели Марешки и съобщи, че всичко това е част от "БСП за България ".

Депутатът от левицата Антон Кутев в процедура по метода на водене съобщи, че да му дава морални оценки човек с присъди е "свинщина от висок порядък ". Марешки, също в процедура по метода на водене сподели, че има удостоверение за съдимост, в което написа, че е неосъждан. Той изиска ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева да прекъсва говорещия при изричането на неистини. Към депутатите от левицата Марешки се обърна с думите: "Вие сте изгонени от българските жители и нямате право да бъдете тук, аз пък желая вашата оставка ".

Георги Свиленски от "БСП за България " отговори на Марешки, че когато наказан човек на четири години, заема позицията заместник-председател на Народно събрание, най-нормалното е да се отдръпна и да изчака или потвърждаването на присъдата или да си я излежи. По думите му вместо това, той застава на тази естрада и стартира да дава оценки на депутати, спечелили един милион гласове, съобщи Българска телеграфна агенция. Свиленски дефинира думите на Марешки като "нелепости " и настоя ръководителят на Народното събрание да го в профил от трибуната, която е заел в качеството му на заместник-председател на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР