Лидерът на Воля Веселин Марешки заподозря, че за искането за

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки заподозря, че за искането за
Коментари Харесай

Марешки заподозря, че искането на имунитета му е атака от `двамата изверги в правителството`

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки заподозря, че за настояването за събаряне на имунитета му стои офанзива от вицепремиерите и съпредседатели на " Обединените патриоти " Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Марешки и двамата депутати от " Воля " - Кръстина Таскова и Пламен Христов са упрекнати в изнудване. Днес основният прокурор изиска имунитетите им дружно с тези на още трима народни представители - един от ГЕРБ и двама от Българска социалистическа партия.

Пред публицисти Веселин Марешки разгласи, че в началото бил подготвен да си даде имунитета, само че след това размислил. Тримата от " Воля " не се чувствали отговорни. Искали първо да схванат " от кого идва офанзивата ". Затова можело да не се откажат, с цел да може при гласуването, което би трябвало да се организира в Народното събрание, в случай че не се откажат непринудено, да се види кой желае свалянето на имунитетите им. Марешки занапред имал съмнения, че зад настояването стоят Симеонов и Каракачанов, на които " воля " желае оставката от предходната седмица. Обвини тях, само че без да споделя имената им:

" Сега се появиха такива реакции, че става дума за това, че сме прекомерно остри по отношение на някои вицепремиери и ставаме неуместни. Ако е това - да си го кажат. И да мислим ", сподели той. И продължи: " Искаме да ги забележим кои са тези, дали става дума за обвинявания за изнудване или за обвинявания за това, че желаеме двама изверги да бъдат изхвърлени от държавното управление. Чуваме, че някои от тях си спят с прокурори ".

Марешки обаче отхвърли да назове директно кои са извергите в държавното управление, които засяга. Обясни нежеланието си да каже имената с това, че не желал да му смъкват имунитета по още едно обвиняване. По дело за засегнатост обаче не се смъкват депутатски имунитети.

Той изясни, че това е остарялото му обвиняване, за което към този момент си бил свалил имунитета. Искали му го отново, тъй като от прокуратурата " сбъркали члена ", по който да го обвинят.

Лидерът на " Воля " разгласи, че последния път той и двамата му депутати оповестили, че си смъкват имунитета за " всички членове на Наказателния кодекс ", с цел да не им желаят повече имунитетите. Такава процедура обаче не съществува и имунитетите на депутатите се смъкват за всяко настрана обвиняване. Когато публицисти прецизираха, че няма по какъв начин да си смъкна имунитета вечно, той разгласи, че ще се съветва с юрист, с цел да е сигурен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР