Лидерът на Воля Веселин Марешки скочи срещу боса на “Лукойл”

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки скочи срещу боса на “Лукойл”
Коментари Харесай

Марешки, Самуилов и ДПС скачат на Златев и Радев заради горивата

Лидерът на Воля Веселин Марешки скочи против боса на “Лукойл” Валентин Златев с изказване от името на партията. Депутатът и предприемач поддържа позизията на шефа на един от огромните играчи в петролния бранш- ИНСА, Георги Самуилов по абсурда от вчерашния ден.

Припомняме, че повода за това е импортиран закон за регулация на горивата по самодейност на Българската петролна и газова асоиация, чиито началник е иманно Златев.

Според мнозина производители и търговци законът е лобистки и има за цел въвеждане на монополно състояние в бранша, както и брадва за по- дребния петролен бизнес. Това ще докара до удар против потребителя поради повишение на цените на бенцина.

Георги Самуилов разгласи в писмо, че напуща петролната и газова асоциация в символ на митинг против дейностите на Валентин Златев. Според Марешки дейностите му са изцяло разумни и законът е юридически за картел в горивата.

Борбата с картела в горивата минава в ноп стадий. Следим с интерес новините за овакантяване на членове в Българската петролна и газова асоциация- като реакция на импортирания в Народно събрание по инциатива на асоциацията проектозакон, който се показва пред обществото като мярка за въвеждане на регулация на пазара за горивата.

За нас не е изнедана, че членовете на сдружението не желаят повече да бъдат заслон за картела и излизат от организацията с аргумента, че отхвърлят да бъдат замесвани в хрумвания, които компроментират свободната конкуренция и постановат монополни практики, което противореи на оповестените цели на асоциацията.

Премахването на картела е приоритет на партия Воля. Дали сме дума на българския народ, който най- доста страда от него, че ще водим тази борба до край. Убедени сме, че от ден на ден хора и от политиката и от бизнеса ще се престрашат да заемат вярната позиция. Ние предупреждавахме неведнъж, че рано или късно това, което става в този момент в асоциацията ще се случи. Предупреждавахме също, че картелът е станал октопд и има политически пипала. До скоро всички мълчаха- притиснати, изплашени и незаинтересовани. Сега започнаха да реагират, тъй като почувстваха опасност и за личния си бизнес и за достойнствот си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР