Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група

...
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група
Коментари Харесай

Марешки и Кръстина Таскова също се отказаха от имунитета си


Лидерът на "Воля " Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова са се отказали от имунитета си като народни представители. Новината разгласи на брифинг в Народното събрание водачът на партията Веселин Марешки.
На 8 ноември основният прокурор Сотир Цацаров изиска от Народното събрание (НС) събаряне на имунитета на шестима народни представители.

Спрямо тях, по досъдебно произвеждане, почнало в Оперативна програма Варна, са повдигнати и предявени обвинявания за изнудване. По предявено предно искане на основния прокурор, всеки от тримата народни представители е изразил писменото си единодушие за снемане на имунитет, съгласно член 70 алинея 2 от Конституцията. Понастоящем делото е признато по подготвеност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице учредения за привличане към наказателна отговорност на Веселин Марешки, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за закононарушение по член 321 алинея 6 Наказателен кодекс /сговаряне на осъществяване на закононарушения, посредством които се цели да се набави имотна облага/.

Обвиненията касаят активност на Веселин Марешки като съучастник и шеф на „ Фармнет “ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов като районни мениджъри, обвързвана с отправени закани за увреждане на имуществото към притежатели на аптеки, за те да бъдат принудени да поемат имуществени отговорности – да закупуват медикаменти и лекарствени средства единствено от „ Фармнет “ ООД, при неизгодни за тях условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР