Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и председателят на БСДП Йордан

...
Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и председателят на БСДП Йордан
Коментари Харесай

Марешки щял да обединява дясното

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и ръководителят на БСДП Йордан Нихризов поставиха подписи под документ, който акцентира аргументите за " надълбоко разграниченото и опълчено българско общество " и указва крачките към " вярната посока в бъдещето ", оповестиха от пресцентъра на ВОЛЯ. 

Двадесет и осем години след началото на прехода към гражданско общество с пазарна стопанска система сме очевидци на: сринато доверие във всички институции; неефективна правосъдна власт и безнаказано нарушение на законите; колапс в здравната и просветителната система; демографски срив; неконтролируема битова престъпност; 42% работещи бедни; олигархично ръководство без демократически ориентири; незаинтересованост и неначетеност ", се споделя в увода на съглашението.

Приоритетите, които двете проевропейски насочени и националноотговорни партии заложиха в съглашението са: одобряване на демократични свободи и обществена отговорност; повишение на виталното ниво и националното самочувствие; подкрепяне на институционалното подсилване на държавните органи; радикална и ефикасна промяна в правораздавателната и правосъдната системи; въвеждане на правила за унищожаване на корупцията, картелите и контрабандата; ограничение на претъпността; поддръжка на родното производство; обезпечаване на налично и качествено опазване на здравето: извеждане на образованието и културата като детайли на националната сигурност; одобряване на интернационалния престиж на България.

" Започваме нашият път към обединяване на дясното политическо пространство. От времето на Костов, дясното няма действителен водач и резултатът е, че стотици хиляди гласоподаватели бяха лишени от парламентарно посланичество. ВОЛЯ е естественият център, към който ще се сплоти дясното. Уверени сме, че изходът от обстановката не е в популистка конкуренция, нито в търсенето на нови врагове. ВОЛЯ е естествената опция на порочното статукво и ние ще бъдем на мястото си ", разяснява Веселин Марешки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР