Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и народните представители от групата

...
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и народните представители от групата
Коментари Харесай

Марешки за имунитета: Това е втора серия на първото

Лидерът на "Воля " Веселин Марешки и народните представители от групата Кръстина Таскова и Пламен Христов не са решили дали ще подадат заявки за отричане от депутатския си имунитет. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Веселин Марешки в коментар на настояването на основния прокурор за събаряне на имунитетите им.

"Това е втора серия на първото. Сменили са члена, по който сме дали имунитета си предния път. Сега желаят по различен член да си го свалим още веднъж ", разяснява Марешки. "Още тогава, с цел да не ни разиграват такива циркове, казахме че си смъкваме имунитетите по всички членове от целия Наказателен кодекс, с цел да работят умерено, да не се тормозят, и да не губят времето и на вас, и на българския народ ", уточни той. След това посочи, че ще се срещнат с настояването на прокуратурата и тогава ще преценяват дали този път да се откажат от имунитета си. "Принципно бях подготвен да си го дам, само че реакцията на колежката е, че не се усещаме отговорни и желаеме да забележим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитета и вместо да вършим нещо положително за България, да ни мотаят по обвинявания, които са от доста години обратно ", разяснява водачът на "Воля ".

"Появиха се реакции, че става дума за това, че сме прекомерно остри по отношение на някои вицепремиери и ставаме неуместни. Ако това е, да си го кажат ", разяснява Марешки. На въпрос дефинира ли това като политическа офанзива той съобщи: "Не виждаме различен вид, тъй като това нещо към този момент какъв брой време се мотае " и добави, че се пораждат много подозрения.

Попитан дали групата на "Воля " ще се записва на следващия ден в пленарна зала, защото изтича срокът, който дадоха за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Марешки зави, че той персонално няма да участва на петъчното съвещание, само че депутатите от групата ще се записват. Краят на седмицата е неделя, не петък, а какво следва след неделя, ще ви кажем в понеделник, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР