Лидерът на волейболния ЦСКА Димитър Димитров продължава кариерата си в

...
Лидерът на волейболния ЦСКА Димитър Димитров продължава кариерата си в
Коментари Харесай

Звездата на ЦСКА ще играе в шампиона на Франция

Лидерът на волейболния ЦСКА Димитър Димитров продължава кариерата си в чужбина. 

Диагоналът е подписал контракт с френския Монпелие, научи „ Тема Спорт “.

22-годишният диагонал изигра извънреден сезон в шампионата, като оказа помощ на ЦСКА да доближи до полуфиналите. Там армейците бяха единствено на крачка от отстраняването на първенеца от постоянния сезон Нефтохимик. 206-сантиметровият играч стана най-резултатният волейболист за сезона с невероятните 751 точки , като вторият в подреждането Аксел Трухчев е с 515, без значение че тимът му продължава присъединяване във финалната серия. Наред с това Димитров стана и Най-добър реализатор на сервис с 84 аса още веднъж с голяма разлика – 35 повече от втория в класацията Трухчев. Диагоналът взе и премията за MVP на постоянния сезон. 

Монпелие е първенец на Франция от предишния сезон. През актуалната акция обаче отборът не съумя да отбрани трофея си. Отборът отпадна на четвъртфиналите в плейофите на локалното състезание, където отстъпи с 0:3 в борбата с водача в постоянния сезон – Тур. Сега клубът продължава битката за систематизиране на местата от пето до десето. Дотук Монпелие има победа и загуба в група с още 5 състава, като му остават три дуела до края на сезона.

Очаква се Димитър Димитров да играе значима роля и в националния тим това лято. Той сигурно попада в разширения лист на селекционера Пламен Константинов и ще стартира подготовка с лъвовете през идващия месец.

Добрите вести за ЦСКА пък са свързани с финансовата непоклатимост, която има клубът. И двата съществени спонсора на отбора ще поддържат алените през идващия сезон, което е причина армейците да опитат да създадат по-силен тим. Не е изключено като заместител на Димитър Димитров в НВЛ да се завърне Реда Хайкал. 32-годишният египтянин направи възторг с ЦСКА през сезон 2021/22, когато завърши акцията като най-хубав изпълнител.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР