Лидерът на водещата опозиционна сила в Турция Кемал Кълъчдароглу завърши

...
Лидерът на водещата опозиционна сила в Турция Кемал Кълъчдароглу завърши
Коментари Харесай

Десетки хиляди подкрепиха Похода за справедливостта в Турция

Лидерът на водещата опозиционна мощ в Турция Кемал Кълъчдароглу приключи 25-дневния си поход по близо 450-километровия маршрут от Анкара до Истанбул. Днес той застана пред голямото голям брой, събрало се за митинга, който отбелязва края на самодейността.

Заедно с водача на Народнорепубликанската партия (НРП) на подиума в истанбулския квартал Малтепе се качи и брачната половинка му Селви Кълъчдароглу.

" Нека никой не мисли, че този поход има край, този поход е първата ни стъпка ", разгласи Кемал Кълъчдароглу.

" На всяка цена ще донесем първокласна народна власт в тази страна ", даде обещание той.

Опозиционният водач означи, че шествието е подкрепено от доста и разнообразни сегменти на обществото - политически партии, депутати, синдикати, хора на изкуството, кметове, ветерани, пострадали от каузи като Ергенекон и интервенция Чук и прочие.

Като аргументи за подетото шествие той изреди изчезналата правдивост, правата на почтените, изпратените в пандиза депутати, публицисти, уволнените академични преподаватели.

Вървяхме, тъй като сме срещу ФЕТО, тъй като сме срещу едноличен режим, вървяхме против терористичните организации " Ислямска страна " и ПКК, уточни още Кълъчдароглу.

В " Похода за справедливостта " се включиха десетки хиляди хора, откакто Кемал Кълъчдароглу потегли пешком от столицата Анкара на 15 юни в символ на митинг против присъдата от 25 години затвор на народен представител от НРП.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР