Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви, че ще подаде оставка

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Груевски подава оставка като лидер на ВМРО-ДПМНЕ

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски разгласи, че ще подаде оставка от лидерския пост в партията.
В изявление за “Куриер “ Груевски сподели, че ще подаде оставка пред органите на партията и се надява, че това ще помогне да се урегулира сегашната политическа обстановка. В същото време той съобщи, че един ден СДСМ ще съжалява за своите дейности и жителите ще си върнат страната .
На въпрос дали ще остане ръководител на партията, Груевски, представен от БГНЕС, отговори: " Вечерта след първия тур на изборите ясно заявих, че водачът на партията носи най-голяма отговорност. След това в телевизионно изявление, обясних, че постоянно в един тим без значение дали е политически, състезателен, бизнес или различен, най-голямата отговорност по хипотеза носи първият човек. Тези, които ме познават добре, и тези, които схващат политическите послания, ме схванаха. Независимо какъв ще е резултатът от разбора на изборите, даже и в случай че е подобен, че обективно моята виновност е дребна или даже в случай че се откри, че нямам справедлива виновност за загубата, аз ще подам оставка пред органите на партията “.
Той разгласи, че съгласно устава партията би трябвало да провежда ексклузивен конгрес, на който ще бъде определен ръководител на ВМРО-ДПМНЕ. Груевски не уточни по кое време ще се организира конгреса, това също би трябвало да се реши от партийните органи.
Попитан за задържането на 36 души, измежду които и шестима депутати от ВМРО-ДПМНЕ за насилието в Народното събрание от 27 април и идващите стъпки, той отговори, че партията и парламентарната група имат ежедневни срещи и взаимно ще решат какво ще вършат по-нататък.
" Влизането в Народното събрание и изключително потреблението на физическа мощ беше неточност и аз бях първият политик, който обществено, на първо време посредством обществените мрежи, прикани за успокоение и по-късно го осъди на конференция “, сподели Груевски.
„ От друга страна, е ясно, че това е реакция на деяние, т.е. реакция на противозаконния избор на ръководител на Народното събрание... Хората, които бяха предизвикани и влязоха, евентуално смятаха, че това ще помогне на страната, а в действителност се подадоха страсти, паднаха в нечий капан. Те действаха от патриотични подбуди ", добави той.
Според него задачата на подхванатите в този момент дейности е да се отслаби Вътрешна македонска революционна организация и да се сплаши народът .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР