Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи днес, че ще внесат

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи днес, че ще внесат
Коментари Харесай

Съседите: Опозицията внася вот на недоверие към правителството

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви през днешния ден, че ще внесат в Народното събрание предложение за избор на съмнение в държавното управление до 14.30 ч. на следващия ден, съобщи МИА.
Мицкоски уточни, че първо ще изчака премиера Зоран Заев да извърши обещанието си и да показа оповестената си оставка в Народното събрание. " Вратата остава отворена за всеки, който счита, че държавното управление на Заев не е положително ", съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ. Той уточни, че общо 61 депутати са подкрепили самодейността до момента и прикани и други да ги последват, написа Българска телеграфна агенция. " Не става дума за политическа партия тук, а за представители на Народното събрание ", акцентира той.

По думите на Мицкоски след внасянето на предлагането за избор на съмнение, развиването ще зависи от ръководителя на Народното събрание, " който би трябвало да зачете процедурата и крайните периоди ".

Мицкоски приказва преди среща с определените на локалните избори кметове от ВМРО-ДПМНЕ. На конференцията той сподели също, че ще изиска от новите кметове да стартират реализацията на три от обещаните инфраструктурни планове до 30 дни, да се откажат от служебните коли и непотребните разноски, да бъдат непрекъснато измежду хората, постоянно да дават отговор пред медиите и активността им да бъде транспарантна.

Зоран Заев разгласи преди седмица, че подава оставка като министър председател и ръководител на СДСМ след загубата на неговата партия на локалните избори. Досега Заев, който желае да съобщи премиерския пост на различен представител на социалдемократите, още не е внесъл оставката си в Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР