Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски остро критикува македонския премиер Зоран

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски остро критикува македонския премиер Зоран
Коментари Харесай

Меркел, Макрон, Заев и Радев пътували в един самолет...

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски остро подлага на критика македонския министър председател Зоран Заев за неуспеха на Скопие да започва договаряния с Европейски Съюз, като си послужи с анекдот, с цел да опише обстановката. В него основни герои са Заев, френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел, словенският министър председател Янез Янша и българският президент Румен Радев.

Мицкоски, който е прочут с антибългарските си послания, избра протест в Брод, с цел да изясни какво мисли по въпроса за блокираната европерспектива на страната си:

" Няма да предам поздрави, ще опиша един анекдот, разказан през вчерашния ден измежду хората, тъй като споделят, че духът на народа, твърдостта и мъдростта се състоят в това да накараш човек да се усмихне, даже когато над орисите ни надвиснат тежки облаци. В един аероплан след срещата (на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани в Словения – бел.ред.) били Меркел, Макрон, Радев, Янша и Заев, когато внезапно водачът споделя: " Самолетът се скапе, би трябвало да го напуснем “. Добре, единствено че в самолета имало единствено четири парашута. Взема парашута Макрон и споделя: " Трябва да спася Франция, не би трябвало да свърша по този начин “. След него Радев взема парашута и споделя: " Трябва да спася България, не би трябвало да приключвам по този начин “ и скача. Идва ред на Зоран Заев и той вика: " Трябва да спася страната си “. Той не споделя Македония, тъй като му е неразрешено. Остават Меркел и Янша. Меркел споделя на Янша: " Виж, аз съм към този момент на години, ще се жертвам за Германия и Словения, взимай последния парашут и се спасявай “. Янша ѝ споделил: " Има два парашута, тъй като Заев скочи с раницата си “.

Според Мицкоски отпред със Заев " Европейски Съюз се трансформира в далечна цел, а връзките с България в никакъв случай не са били по-лоши ", заяви изданието " Плусинфо.мк ", представено от Българска телеграфна агенция.

ВМРО-ДПМНЕ не приема каквито и да е отстъпки към България и стои зад серия провокации към София. Доскоро партията на процедура действаше като скачени съдове с българското Вътрешна македонска революционна организация и си разменяха неуважителни и обидни мнения.

Зоран Заев и държавното управление му също втвърдиха тона към България и не демонстрират, че са подготвени на действителни стъпки, с цел да изпълнят условията на София, с цел да утвърди преговорната рамка Скопие за участие.

На срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани по-рано тази седмица, Радев удостовери, че няма смяна в позицията на България. В същото време Заев продължава да твърди, че чака през декември тя да е реалност.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разяснява, че България би трябвало да бъде по-гъвкава по въпроса за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани.

В същото време обаче форума разкри, че и някои от по-богатите страни имат запаси към бързото разширение на Европейски Съюз. Така водачите на Европейски Съюз подцениха апелите 2030 година да бъде посочена като целева дата за присъединение на шестте страни от Западните Балкани.

Европейска комисия, Съединени американски щати и някои страни членки обаче не престават натиска си към София. Амбицията на Скопие е да употребява времето до края на годината, когато ротационен ръководител на Европейски Съюз е Словения. Любляна мощно поддържа Северна Македония, само че при започване на идната година отпред на Европейски Съюз ще застане Франция.

Разширяването на Европейски Съюз сигурно няма да е най-удобната тематика за президента Еманюел Макрон в предизборна акция, в която ще се изправи против крайнодясната Марин льо Пен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР