Лидерът на ВМРО – ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във фейсбук,

...
Лидерът на ВМРО – ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във фейсбук,
Коментари Харесай

Християн Мицкоски отрече жена му да има българско гражданство

 Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във фейсбук, че той и брачната половинка му имат единствено македонски паспорти. Изявлението му е във връзка информация на БГНЕС, че Стевица Янева, която е сестра на брачната половинка на представителя на македонската съпротива Роза, има българско поданство.

Според организацията Стевица работи като нотариус в Струмица и има български паспорт. Тя може да получи документа възоснова на потвърден български генезис. Нейният брачен партньор Йорданчо Янев има най-големия ресторант в града и също има българско поданство. Във фейсбук Мицкоски добави, че ще продължи да пази македонските национални ползи.

Стевица Янева, която е сестра на брачната половинка на Християн Мицкоски Роза, има българско поданство. Това излиза наяве от изборните описи за идните парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този значим документ единствено въз основа на потвърден български генезис и самоопределяне. Стевица Янева попада в описите за идните парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира единствено на няколко километра от родната Струмица.

Нейният брачен партньор Йорданчо Янев има най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български жител и попада в изборните описи, единствено че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ главно учебно заведение " Димитър Благоев “.

Ако Стевица Янева има българско поданство въз основа на потвърден генезис, тъй като такова се дава единствено в случай, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият водач на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е прочут със своята остра антибългарска реторика, която доста постоянно излиза отвън положителния звук. Той даже си разреши да съобщи наскоро, че в случай че някой каже, че Гоце Делчев е българин " ще направи дипломатически скандал в международен мащаб “. Сега обаче не е известно какъв скандал ще провокира новината, че е женен за българка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР