Лидерът на Висшия политически съвет на Йемен и един от

...
Лидерът на Висшия политически съвет на Йемен и един от
Коментари Харесай

Лидерът на непризнатото правителство на Йемен бе ликвидиран при въздушен удар

Лидерът на Висшия политически съвет на Йемен и един от водачите на сдържащата властта формация на хусите " Ансар Ала " Салех ас Самад е погубен по време на въздушен удар на Военновъздушни сили на Саудитска Арабия. Това заяви в ексклузивен режим следеният от бунтовниците ефирен канал " Ал Масира ".

Салех Али ал Самад заемаше поста ръководител на Висшия политически съвет от август 2016 година. Оттогава той в действителност извършва ролята на държавен глава. " Лидерът на Висшия политически съвет на Йемен Салех ас Самад е погубен в хода на противников американско-саудитски удар предишния четвъртък в провинция Ходейда ", оповестиха хусите.

На територията, следена от придвижването, е разгласен тридневен печал. Мястото на убития ас Самад в управлението на изпълнителната власт на страната ще заеме Махди ал Машат.

По-рано ас Самад даде обещание на Саудитска Арабия " изпълнена с балистични ракети година ". Думите на фактическия президент и глава на непризнатото от интернационалната общественост държавно управление на Йемен прозвучаха по време на заседание в провинция Дамар, отдадено на четвъртата годна от началото на войната в арабската република.

В страната от 2014 година тече въоръжен спор, в който от една страна вземат участие бунтовниците хуси от шиитското придвижване " Ансар Ала ", а от друга - държавните войски и опълчение, лоялни на президента Абдрабух Мансур Хади.

Властта от въздуха и на земята е подкрепяна от арабската коалиция, водена от Саудитска Арабия, в отговор на това хусите постоянно изстрелват ракети по саудитска територия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР