Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо отправи призив към Китай

...
Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо отправи призив към Китай
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо: Надявам се Китай да помогне за политическия преход във Венецуела

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо насочи апел към Китай да се откаже от поддръжката си за президента Николас Мадуро и да застане на негова страна, предава Българска телеграфна агенция.

" Китай е най-големият вносител на нефт, а Венецуела има най-големите потвърдени петролни запаси в света. Дори единствено поради тези две аргументи икономическите връзки сред двете страни неизбежно ще се развиват ", написа Гуайдо в публикация за " Блумбърг ".

" Но с цел да може те да разцъфтят, Венецуела би трябвало да се промени и да се откаже от модела на ръководство, който я унищожи стопански ", добави той. Гуайдо счита, че има доста сфери, в които двете страни може да са си взаимно преференциални.

" Надявам се, че Китай, чиито водачи знаят тъкмо какво става тук, ще даде своя принос, като една велика мощ, каквато е, и ще улесни политическия преход, от който по този начин незабавно се нуждаем ", сподели венецуелският опозиционер.

Той съобщи, че задачата му е Венецуела да бъде още веднъж постоянна страна, която подсигурява сигурността на вложителите и извършва уговорките си. " Като една от двете най-големи стопански сили в света, Китай може да способства градивно за тази идея ", сподели венецуелецът.

По думите му китайските планове за развиване във Венецуела са намалели през последните години поради корупция и несъблюдение на поетите задължения от венецуелска страна. " Искаме да сложим завършек на грабителството, на което стават жертва китайските вложители ".

За тази цел Гуайдо предлага пътна карта, включваща завършек на " узурпацията на Мадуро ", преходно държавно управление и свободни и почтени избори.

Той прикани Пекин да последва образеца на Европа, Канада, Съединени американски щати и страни от Латинска Америка, които " поддържаха опитите ни да възстановим институциите на нашата страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР