Лидерът на веганите Никола Донев направи скандални изказвания пред БЛИЦ.

...
Лидерът на веганите Никола Донев направи скандални изказвания пред БЛИЦ.
Коментари Харесай

Лидерът на веганите Никола Донев със зловещи разкрития пред БЛИЦ: Произвеждам кръв в кухнята си

Лидерът на веганите Никола Донев направи скандални изявления пред БЛИЦ. Той разкри и каква е тайната на рецептата на кръвта, с която той и съратниците му се пръскат щедро по време на митингите. - Защо толкоз доста хора ненавиждат веганите?
- Мразят ни доста хора. Не, ненавиждат ни единствено една дребна група елементарни, садистични комплексари, които чустват застрашено заниманието си да убиват животни и да се усещат огромни мъже или готвачки, които могат да подготвят единствено трупове и се мислят за огромни кулинарки. Толкова положителни, че употребяват единствено лук, чесън и сол, а другите им подправки са им непознати. Комплексари, които нямат нищо стойностно и значимо, реализирано в живота, което да им дава същински мотив за горделивост. Тези хора ни ненавиждат, те и единствено те! Нормалните ни одобряват и знаят, че ние сме бъдещето, схващат ни, както нас, по този начин и битката ни.

- Настъпват ли душевен промени, когато не се яде месо, някои настояват, че неналичието на витамин В12 води до съдбовни последствия?
- Мисля, че тези, които мислят, че имаме душевен проблеми, в действителност припознават себе си в това. На тях по-скоро им се желае да имаме душевен проблеми и най-вероятно самите те си имат редица нарушавания.

- Откъде се снабдявате с всичката тази кръв, която плискате по време на митингите си?
- Произвеждам, кръводарявам я в кухнята си. Аз я върша. Това е течност, употребявам захарно цвекло и елементарна захар, това е тайната на кръвта. В момента вършим просветителни акции, с тях осведомяваме хората какво се случва в кланиците, във фермите. Правим ги всяка събота и неделя. Обикновено се събираме на „ Витошка”, само че в случай че е дъждовно, избираме място с огромен поток от хора и там се случва.

- Помните ли последната си пържола?
- Спрях да хапвам месо 2006 година. Беше извънредно мъчно и дълго планувано и към година се борех с пристрастеността си към локалните артикули.

- Обявихте се и срещу образованието на кучета, които да оказват помощ на слепи хора?
- Да, това е правилно. Те имат потребност от помощ, само че тя може да бъде реализирана от хора, а не от животни, които им робуват. Ние споделяме убеждението, че животните не би трябвало да бъдат експлоатирани и поробвани по никакъв метод. Няма по какъв начин родството на един тип да е за сметка на различен.
От няколко месеца съм учредил съдружие Български вегански съюз. Амбициозен план, който в този момент развъртвам. Идеята е да се превърнем в международна активистка организация. Още от предходната година имам основан работен екип, само че хората в него не смогваме със дилемите.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР