Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов се извини на избирателите си

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов се извини на избирателите си
Коментари Харесай

Костадинов се извини на избирателите за Гунчева

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов се извини на гласоподавателите си за " неверната преценка " по включването на Елена Гунчева в листите на партията. В коридорите на Народното събрание обаче той попита за какво се фиксират в представител на гражданската квота в партията му.

" Защо никой не разяснява разпада в Българска социалистическа партия? Там напусна зам-председател на партията, който е и зам. - ръководител на Народното събрание ", съобщи Костадинов, визирайки оставката на Кристиан Вигенин след рухването на ветото по договарянията на Северна Македония за Европейски Съюз. Той се базира и на настояването на депутата Крум Зарков от Българска социалистическа партия, който желае конгрес на партията и избор на нов ръководител.

" Как никой не разяснява разпада на Българска социалистическа партия? И предвид на политиката на тази партия мога да се хвана на бас, че на идващите избори Българска социалистическа партия ще се бори за влизане в Народното събрание и не е несъмнено, че ще успее ", предвижда депутатът.

По-рано през днешния ден Гунчева внесе в деловодството на Народно събрание писмо, с което отдръпва заявката си от 27 юни за овакантяване на Народното събрание. И изиска да остане, само че като самостоятелен народен представител, а не като част от " Възраждане ".

Костадинов разгласи, че не е сюрпризиран от смяната в решението й и желанието да остане самостоятелен депутат. " Фактът, че не пристигна да гласоподава на вота на съмнение е измежду задоволително ясните и показателни условия за същинските аргументи за решението й ", добави той.

На въпрос какви са тези аргументи, той прикани да се търси за кого е изгодата. " Кой има интерес от един следващ изживял катарзис народен представител, който внезапно почва да мисли какъв брой потребно е да се поддържа това държавно управление ", попита той риторично.

Костадинов обаче е песимистичен, че Кирил Петков ще събере нужния брой депутати, с цел да ръководи. " Дори и да успее да провокира финансов или честен катарзис в някои депутати, можете ли да си визиите каква мъка ще бъде това. Това ще е плюнка в лицето на България ", съобщи той. И настоя, че не трябва да се стига до обстановка по сходство на " златния пръст " от времето на ръководството на Българска социалистическа партия И Движение за права и свободи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР