Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и председателят на парламентарната група

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и председателят на парламентарната група
Коментари Харесай

Депутати коментираха възможността за съставяне на правителство

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и ръководителят на парламентарната група (ПГ) на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов разясниха пред публицисти в Народното събрание опцията за сформиране на държавно управление. Това стана преди началото на днешното пленарно съвещание, което закъсня с повече от 20 минути, като преди този момент имаше председателски съвет.

Според Костадинов не е допустимо да се сформира държавно управление с първия мандат. На въпрос за договарянията сред първите две обединения, той разяснява, че е видял „ обезсърчение и изтощение в очертаващата се патерица на ГЕРБ “ – „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Според Костадинов втората мощ в Народното събрание е сложена в „ тежка невъзможност “, тъй като гласоподавателите им не желаят държавно управление с ГЕРБ. „ Ако създадат държавно управление с ГЕРБ, на идващите избори ще се борят за влизане в Народното събрание “, съобщи водачът на „ Възраждане “.

Попитан кой мандат биха подкрепили от Има Такъв Народ , Тошко Йорданов сподели, че няма по какъв начин да отговори на този въпрос , тъй като не е чул какво предлага групировката с първия мандат и другата – с втория.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че по-късно ще направи коментар пред медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР