Лидерът на Възраждане и доскорошен депутат Костадин Костадинов е изплатил

...
Лидерът на Възраждане и доскорошен депутат Костадин Костадинов е изплатил
Коментари Харесай

Костадинов изплаща по кредит повече, отколкото изкарва

Лидерът на " Възраждане " и досегашен народен представител Костадин Костадинов е изплатил предварително огромни суми от свои заеми за къща и кола, които надвишават заплатата му като депутат,.

През 2019 година Костадинов купува вила в с. Константиново, Варненска област, за 215 141 лева, а брачната половинка му - апартамент за 80 640 лева Лидерът на " Възраждане " изяснява на идната година в " Денят с Веселин Дремджиев ”, че покупката става допустима с малко персонални спестявания, само че главно - 30-годишен ипотечен заем, който ще бъде изплащан до 2049 година, с месечна вноска от 830 лв..

Когато става народен представител в края на 2021 година, Костадинов заявява 183 764 лева заеми, под година по-късно в идващия парламент с къс живот афишира 114 924 лева заеми - т.е. е погасил 68 840 лева, сочат инспекции на Bird.bg в декларациите му като народен представител. Веднага откакто влиза в Народното събрание изплаща незабавно да изплати предварително още 25 хиляди лева

В последните 10 месеца - от началото на 48-мото национално заседание - Костадинов е направил 7 вноски над постоянните по своите заеми, на обща стойност 69 141 лева. с генезис на средствата – заплата. Това е станало в 7 /седем/ спомагателни заявления:

: 18 000 лева. частично погасен ипотечен заем
: 2 641 лева. погасен потребителски заем
: 12 500 лева. частично погасен ипотечен заем
: 5 000 лева. частично погасен ипотечен заем
: 6 000 лева. частично погасен ипотечен заем
: 12 000 лева. по контракт за лизинг
: 13 000 лева. ипотечен заем

По сметки на Bird.bg това значи, че Костадинов е изплащал по над 9000 лева месечно, и до момента от ипотечния заем за варненската му къща са останали по-малко от 75 хиляди лева Има единствено един проблем - на всички места той твърди, че източник на средствата е неговата заплата като народен представител.

А тя е висока, само че не чак толкоз - към 7500 лева за началник на парламентарна група, с надбавки за стаж и присъединяване в комисии. Но даже с тях остава въпросът по какъв начин Костадинов изплаща 9000 лева на месец и с какви пари въпреки всичко живее. Напълно допустимо е Костадинов да има и други приходи, само че в случай че това е по този начин, то той като депутат би трябвало да ги регистрира.

Разбира се, депутатите получават всеки месец и още над 3700 лева, които на хартия са за сътрудници, съвещания, експертизи и други действия, свързани с работата им, само че те са на процедура безотчетни.

Още през 2020 година в ефира на Нова ТВ тогава проверяващият публицист Васил Иванов интервюира Костадинов за това какво се случва с парите за дотацията на " Възраждане " и дали  новата му къща и му разказва общоприета " спекулация " - когато държавни служители теглят проформа заем и го погасяват предварително, с цел да изперат нелегално добити пари.

" Да, има такива хора ", признава Костадинов. И упреква Иванов в поръчкова публицистика.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР