Лидерът на Възраждане е получил забрана за 10 години да

...
Лидерът на Възраждане е получил забрана за 10 години да
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане получи 10-годишна забрана да влиза в Украйна

Лидерът на " Възраждане " е получил възбрана за 10 години да влиза в Украйна. Това разгласи самият той на изключителна конференция.

Обясни, че на 4 и 5 март е бил в Молдова и Украйна, с цел да се срещне с българите там.

По думите му, в Украйна е бил арестуван, тъй като управляващите там са получили информация от българските служби, че е ръководител на проруска партия.

Почнаха да ме снимат. Започна едно очакване, което беше към час. През този интервал бяхме под дулото на автоматите. Четирима бойци ни бяха обкръжили, не ни разрешаваха да мръднем изобщо, по никакъв мотив. Когато запитахме какво се случва, на мен ми беше ясно към този момент, само че въпреки всичко в даден миг трябваше да потърсим публична информация, ми беше казано, че имат информация, че аз съм ръководител на проруска партия в България, което е доста съществено нарушаване на законите в Украйна. В Украйна работи изключително състояние, изключително се ползват някои закони. Това обвиняване е еднакво съвсем на смъртна присъда. Аз естествено им споделих, че няма такова нещо, започнах да се дръзвам. Питах ги кой ви сподели. Те споделиха това не е наша информация. Вашето разузнаване ни сподели това. Като запитах за повече детайлности, ми споделиха да мълча. Казаха ми, че сега обмислят какво да вършат. И ми споделиха, че в случай че се прибера в София да запитвам нашето разузнаване. Защото споделиха, това не е наша информация. Държаха ни още към половин час, цялото задържане беше в границите на към час. След което са взели решението да ми сложат черен щемпел - за 10 години да не влизам в Украйна. А най-после това, което ми беше казано беше следното - благодарете се, че се отървавате единствено с това, тъй като трябваше да ви разстреляме за това, че сте съветски сътрудник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР