Лидерът на управляващия Социалдемократически съюз в РС Македония във вторник

...
Лидерът на управляващия Социалдемократически съюз в РС Македония във вторник
Коментари Харесай

Заев: Обещах и подавам оставка като лидер на СДСМ

Лидерът на ръководещия Социалдемократически съюз в районен съд Македония във вторник ще изиска органите на партията да свикат Централния и Изпълнителния съвет, които да одобряват неговата оставка.

След това би трябвало да стартира процедурата по желание на нов водач на СДСМ, който съгласно мен, би трябвало да бъде и нов мандатоносител за сформиране на новото държавно управление, съобщи Зоран Заев и акцентира, че ще съблюдава обещанието си да подаде оставка. Той счита, че до 14 декември би трябвало да се избере нов водач на партията, съобщи БГНЕС.
Заев: Няма да вървим на предварителни избори
„ Имаме устойчиво парламентарно болшинство и чакаме то да се усили, няма да вървим на предварителни парламентарни избори. Напротив...

Заев не отговори на въпроса дали идващият началник на СДСМ и министър председател ще бъде Димитър Ковачевски, който през днешния ден взе участие с него в договарянията с албанската групировка Алтернатива на Африм Гаши, която се сочи като най-вероятният нов съдружен сътрудник.

Зоран Заев подаде оставка на 31 октомври след загубата на локалните избори. " Аз дадох думата си и ще я спазя. Очаквам сходно държание и от останалите политици ", сподели още Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР